Wintersport in Valfréjus

Valfréjus skigebied

Het skigebied Valfréjus biedt gezien z’n grootte en afmetingen verrassend veel wintersportmogelijkheden en is geschikt voor elk niveau skiër en snowboarder. Het skigebied is 70 km groot, maar biedt daarnaast minimaal ook een respectabel aantal kilometers aan off-piste afdalingen. Je wintersport Valfréjus zal bovenal gekenmerkt worden door sneeuwzekerheid. De poedersneeuw en de vele zonuren staan garant voor een geweldige wintersport. Met de Eski-mo skipas, die standaard bij onze reispakketten is inbegrepen, kan je nu onbeperkt skiën of boarden in Valfréjus en La Norma, en ook nog eens 1 dag in zowel Val Cenis Vanoise, Aussois als Bonneval.

Valfréjus wintersport

Valfréjus, gelegen in de Maurienne-vallei, op slechts 7 km van de snelweg, weet authenticiteit dankzij zijn perfect in het omringende bos geïntegreerde architectuur te combineren met moderniteit: het heeft een nieuw skiliftenpark. Het skigebied van Valfréjus is perfect geïntegreerd in zijn omgeving en biedt alle voordelen van een vakantieplaats met een dorpse uitstraling in het hart van een bos van sparren en lariksen. In dit resort op mensenmaat kan alles, het maakt niet uit waar je verblijft, je bent nooit ver van de pistes, de skischool of de winkels en faciliteiten.  
Het skigebied is zeer uitgestrekt en biedt gevarieerde pistes, geschikt voor alle niveaus en soorten skiën. Valfréjus is een recente wintersportplaats die in de jaren '80 is gebouwd, zodat je een moderniteit vindt in de verschillende accommodaties: chalets, toeristenverblijven, privé-appartementen, prestigieuze residences... Bovendien heeft het skigebied een ideale ligging, het is geïntegreerd in het omringende bos. Er is niets beters om de pistes af te skiën en door rustige plekjes in het bos te gaan.

Het skigebied Haute Maurienne Vanoise en Valfréjus

Het skigebied van Valfréjus behoort tot het prachtige skigebied Haute Maurienne Vanoise, dat bestaat uit de plaatsen Aussois, La Norma, Val Cenis, Valfréjus en Bonneval sur Arc. In totaal bieden ze je meer dan 330 km aan skipistes. De verbinding tussen de resorts wordt gemaakt per pendelbus. Met de skipas kun je genieten van het skigebied Haute Maurienne Vanoise. Het skigebied van Valfréjus biedt 70 km pistes en is bereikbaar via de gondelbaan van Arrondaz. Het is georganiseerd in drie gebieden. Het eerste gebied van het domein is het Arrondaz plateau op 2222 m hoogte. Het biedt voornamelijk toegang tot groene en blauwe pistes en enkele meer technische pistes, Les Souches en Bois Brûlé, twee zwarte pistes. Het tweede gebied is dat van Punta Bagna, op 2737 m hoogte, het hoogste punt van Valfréjus. Ten slotte ligt het derde gebied, de Pas du Roc, aan de Italiaanse kant van het Valfréjus resort en biedt ook prachtige afdalingen zoals de Argentier, La Modanaise en de Dolce Vita.

Km piste Valfréjus

In een notendop bestaat het skigebied van Valfréjus uit 70 kilometer piste, wat neerkomt op 24 pistes waarvan 3 groene pistes, 13 blauwe pistes, 6 rode pistes, 3 zwarte pistes en 2 snowparks. Het biedt gevarieerd skiën voor alle niveaus, of je nu een beginner, een ervaren skiër of een expert in de wintersport bent. Je kunt kiezen voor afdalingen in het hooggebergte met snelle toegang tot de omliggende bergtoppen of voor skiën in het bos om uitzonderlijke panorama's te ontdekken. Het is een modern resort met liften van goede kwaliteit, waardoor je je snel en gemakkelijk kunt verplaatsen dankzij regelmatige en snelle verbindingen.