maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
reservations@travelski.nl

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

dutchweek val thorens

33ste Editie | 26 april - 3 mei 2025

DUTCHWEEK VAL THORENS 2025

--
DAGEN
--
UREN
--
MINUTEN
--
SECONDEN

DUTCHWEEK VAL THORENS

Sinds 1991 is de Dutchweek Travelski hét toonaangevende event waarmee Val Thorens het winterseizoen traditioneel afsluit. Het biedt een all-in experience; van Nederlandse ski- en snowboardlessen, kinderdisco’s, materiaaltesten tot oergezellige après-ski in de Travelski feesttent! We zijn enorm vereerd met de telkens terugkerende schare trouwe Dutchweek fans en wintersporters die voor de eerste keer deelnemen aan ons prachtige event. 
De Dutchweek Travelski is voor iedereen, van jong tot oud, van beginner tot expert. Dé bakermat van eerste ontmoetingen, waardevolle vriendschappen en hechte familiebanden waarbij de skisport centraal staat. Iets mooiers is niet denkbaar!

NIEUW!

 • Teen & Fun skilessen voor 13 t/m 17 jarigen 

Met dank aan de feed-back op de Dutchweek enquête organiseren we voor teenagers deze leuke en op meer avontuur gerichte skilessen op 2 niveaus.

 • Val Thorens ​is gestopt met de Senioren skipas en verving deze door de Veteranen skipas (va. 75 jr). Anderzijds is de leeftijdsgrens van een kinderskipas opgerekt naar 17 jaar (voorheen 5 t/m 12 jr). De skipas voor kids onder 5 jaar blijft gratis!
 • Terug van weggeweest wegens renovatie is het 4* Hotel Le Val Thorens o.b.v B&B opnieuw onderdeel van ons programma. Het ligt pal in het centrum (ski-in ski-out), heeft een groot zonneterras en een wellness met sauna, hamam en verwarmd binnenzwembad.

SNEEUWZEKER VAL THORENS

Met een ligging op 2300 meter is Val Thorens het hoogstgelegen dorp van Europa, dus extreem sneeuwzeker van eind november tot begin mei. Van de ruim 150 km skipistes ligt 95% boven de 2000 meter en bevindt het hoogst bereikbare punt zich op 3230 meter. De ultieme combinatie van accommodaties aan de piste, moderne skiliften, gevarieerde afdalingen, veilige kinderzones, leuke berghutten en gezellige après-ski feesten, maken van de Dutchweek Travelski het gedroomde sneeuwevent op dé perfecte bestemming. Vorig jaar won Val Thorens voor de 8ste keer de World’s Best Ski Resort Award! Het skigebied is geschikt voor skiërs en snowboarders van elk niveau met een perfecte balans tussen groene, blauwe, rode en zwarte pistes . De eindeloze off-piste afdalingen met grote hoogteverschillen vormen de slagroom op het toch al royale toetje! 

DUTCHWEEK EXTRA'S

Ski & Snowboard lessen

Travelski heeft hiervoor een uniek aanbod in samenwerking met drie Nederlandse skischolen, zoals de 5-daagse lessen van Bergen op Zoom/Oosterhout & SkiDiscovery. En bij Ski Experience kun je gave skitrainingen volgen met een oortje. Daarnaast bieden we de 3- tot 6-daagse lessen van Skischool Prosneige aan (Engels). jnvnvdjfknvdk,vdlk,fkf d

Ski & Snowboard huur

Profiteer bij Travelski van kortingen tot 50%! De sportshops vind je in of nabij je accommodatie. Je kunt kiezen uit kind en volwassenen packages met ski’s, skischoenen, stokken, snowboards, snowboardboots en helm. Het materiaal wordt vakkundig afgesteld, profiteer tijdens de Dutchweek van onze 6=8 aanbieding (8 dgn huren = 6 dgn betalen).

Test & Ride Center

Daka, Atomic, Elan, Head, Nitro, Rossignol, Salomon en Sinner geven uitleg en informatie omtrent ski's, snowboards, helmen en brillen. Heb je knieproblemen, test dan de Ski-Mojo braces. Dat je alles direct op de pistes kunt testen voor slechts €2,50 pp (inschrijfgeld testpas) is uniek! Test & Ride staat bij Chalet de la Marine aan de blauwe piste. fujdnoikdj jnf

First Tracks met ontbijt

Om 07:30 u gaat de cabinelift Funitel de Péclet exclusief voor ons draaien (normaal 09:00). Die 1,5 uur extra is op zich al gaaf, maar de piste voor ons zelf en het magnifieke ochtendlicht maakt het helemaal af. Na één of twee afdalingen staat er op de piste bij Chalet de la Marine een heerlijk ontbijt voor je klaar. Beperkt aantal plaatsen, boek nu!

Royal Class busreis

Ideale, milieuvriendelijke manier om zonder extra bagagekosten naar de Dutchweek te reizen! Vertrek vrijdag 25 april 2025 om 18:00 u of later met  meerdere opstapplaatsen en een zo kort mogelijk reisschema. De bussen rijden op zaterdag 3 mei om 18:00 u retour naar Nederland waar je in de loop van de zondagochtend 4 mei aankomt.

Hoge korting op parkeren

Val Thorens is semi-autovrij. Nadat de bagage bij je accommodatie is uitgeladen, dient de auto in een (publieke) parking te worden gezet. Bij Travelski kan je een (on)overdekte parking reserveren met een speciale Dutchweek korting van € 19,- per week! Ook kunnen we bij diverse accommodaties direct een plaats voor je reserveren.

DUTCHWEEK ACCOMMODATIES

DUTCHWEEK - EEN UNIEK EVENEMENT

Ongeëvenaard programma

Boek je bij Travelski je accommodatie + skipas, dan is ons weergaloze programma inbegrepen. Met dagelijks gratis toegang tot de Travelski feesttent op de rooftop met bands en DJs. Uniek zijn de skilessen door drie Nederlandse skischolen. Ook krijg je korting bij restaurants, supermarkten, berghutten en parkings. Overdag is het oergezellig bij Chalet de la Marine met quizzen, muziek en het Test & Ride Center. 

Dutchweek inclusief

• Goedkope skipas, 7e dag gratis
• Flinke korting op parkeren
• Gratis toegang Travelski feesttent
• Kinderdisco’s
• Lunchconcerten & quizzen
• Korting bij meerder supermarkten
• Korting bij restaurants & bergchalets

 

Dutchweek opties die het verschil maken

• First Tracks maandag 28 april
• Nederlandse Ski- & Snowboardlessen
• Test & Ride Center (€2,50 p.p.)
• Royal Class bus, heenreis vrijdagavond
• Ski-/snowboardhuur
• Parkeerkorting, bespaar € 19,- per auto

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom is Val Thorens de perfecte bestemming voor de Dutchweek?

In Val Thorens liggen alle accommodaties aan of nabij de pistes. Het is extreem sneeuwzeker en biedt een goede balans in de moeilijkheidsgraad van de pistes. Van de in totaal 150 km is 20 km groen, 66 km blauw, 51 km rood en 13 km zwart. Ideaal dus voor alle ski- en snowboardniveaus.

Hoe kan ik het beste bepaalde services reserveren of aangeven bij een boeking (zoals kinderbedje, kinderstoel, huisdier, parkeren onder het complex, etc.)?

Graag ontvangen we deze wensen, die niet als extra aan bod komen in de boekingsstappen, per mail: reservations@travelski.nl. Sommige services zijn gratis, anderen zoals parkeren en huisdier, reken je ter plaatse af bij de receptie. De informatie staat zo goed als mogelijk vermeld bij de accommodatie die je wilt boeken.

Ik weet dat ik mijn auto in een parking moet parkeren maar mag ik mijn bagage wel uitladen bij de accommodatie?

Ja, op de dag van aankomst kan je je bagage uitladen bij je accommodatie. Daarna dien je je auto te parkeren in de accommodatie-parking of in één van de publieke parkings van Valthoparc waarvoor je bij ons tijdens het boeken met korting een ticket kunt reserveren:  
> P0: max 2.20 m
> P1: max 1.85 m
> P2: max 2.14 m (overdekt) of onoverdekt
TIP: Boek vooraf je parking en profiteer van € 19 à € 20 korting per auto!

Hoe laat ik de accommodatie weten dat we later aankomen of pas de volgende dag (ook ivm mijn skipassen)?

Vanaf 10 dagen voor aanvang van de Dutchweek ontvang per mail je reisbescheiden waarin de procedure bij late aankomst wordt uitgelegd. Dit varieert per accommodatie, meestal dien je zelf even contact met de accommodatie op te nemen. Skipassen krijg je bij onze check-in balie, geopend: zaterdag 08.30 - 21.00, zondag 08.00 - 09.30 uur (of we maken even een aparte afspraak). 

Vanaf welke dag kan de Dutchweek Travelski skipas (6=7) worden gebruikt ?

Je activeert de skipas zodra je op zaterdag of zondag voor de 1ste keer door het skipoortje gaat.  Het systeem telt in hele dagen, ski je alleen ’s middags, dan telt dit als 1 dag). Een skipas staat geregistreerd als kinder-, volw- of veteranenpas en heeft een uniek nummer. Maak van elke pas een aparte foto, dat nummer is cruciaal om na verlies of diefstal een gratis nieuwe pas te kunnen halen  bij de liftkassa.

Zijn er gratis skiliften in Val Thorens, bijvoorbeeld om op zaterdag al even te oefenen ?

Ja, er zijn 3 overkapte rolbandliften die je gratis kunt gebruiken; Musaraigne, Campagnols en Castor & Pollux. Deze vind je rondom het centrale sneeuwplein aan groene en blauwe pistes. 

Waarmee, waar en wanneer kan ik mijn vooraf gereserveerde huurmateriaal ophalen ?

Bij de reisbescheiden ontvang je 10 dagen voor de Dutchweek aanvangt je huurmateriaal-voucher met daarop de naam, materiaalkeuze en openingstijden (meestal: 08.00/08.30 - 19.00/20.00 uur). Print deze uit en overleg de voucher bij de shop in Val Thorens, in de regel is dit de shop in of nabij jouw accommodatie. Door onze 6=8 deal kan je het materiaal al op zaterdag afhalen.

Wie bieden Nederlandse ski- en snowboardlessen aan tijdens de Dutchweek ?

De kinder-groepslessen (4 t/m 12 jr - 6 niveaus) worden verzorgd door de Nederlandse skischolen Bergen op Zoom/Oosterhout en SkiDiscovery. Volwassenen (va. 15 jaar) kunnen terecht bij de SKI Experience skitrainingen met de direct feed-back methode (6 niveaus). Voor teenagers (13 t/m 17 jaar) zijn er speciale avontuurlijke skilessen op 2 gevorderden niveaus.

Waarvoor kan ik het Dutchweek Travelski polsbandje gebruiken en wat zijn mijn voordelen?

Met het polsbandje krijg je elke dag gratis toegang tot de après-ski in de Travelski feesttent op Le Rooftop. Ook krijg je 10% of 15% korting op de gehele rekening bij een lunch of diner bij 6 restaurants in het dorp en 2 berghutten op de piste, en 10% of 15% korting bij 2 supermarkten.

Hoe rekenen we drankjes en snacks af bij de après-ski in de Travelski feesttent?

Voor het betalen van drankjes en snacks kan je pinnen. Betaal je liever met contant dan laden we de waarde van het cashgeld op een her-oplaadbare eventkaart (RFID) waarmee je vervolgens kunt betalen bij de bars en de foodstands.

Is er reisleiding aanwezig en waar kunnen we die bereiken?

Ja, tijdens de Dutchweek is het Travelski-team aanwezig. Op zaterdag en zondag vind je het team bij de check-in locatie, de overige dagen vanaf 17:00 in de feesttent. In de reisbescheiden, die je vanaf 10 dagen voor aankomst per mail ontvangt, staat alle informatie waaronder het noodnummer.

Welke merken doen mee aan het Test & Ride Center?

O.a. Atomic, Elan, Head, Nitro, Rossignol, Salomon, Sinner en Ski-Mojo. De merkexperts beantwoorden met veel plezier je vragen omtrent ski’s, snowboards, helmen en brillen. Uniek is dat je alles direct op de piste kunt testen! Test & Ride staat naast de berghut Chalet de la Marine.

Dutchweek Travelski Val Thorens 2025

Wil jij de winter in stijl afsluiten? Kom dan naar Dutchweek Val Thorens 2025 van 26 april t/m 3 mei, georganiseerd door Travelski (voorheen Snowtime). Een week lang geniet je samen met de hele familie en vrienden van leuke activiteiten, feesten, Nederlandse ski- en snowboardlessen, kidsdisco’s, skitests en meer.

Dutchweek Val Thorens: sneeuw, fun & feesten

De Dutchweek Val Thorens organiseren wij al sinds 1991, allereerst onder de naam Dutch Snowtime Week, later de  Dutchweek Snowtime. Inmiddels is dit event een begrip onder veel Nederlandse wintersportliefhebbers. In ruim 33 jaar is de Dutchweek uitgegroeid tot een all-in wintersport experience. Als grondlegger en organisator van de Dutchweek Val Thorens zijn wij bijzonder trots op onze grote schare trouwe fans en de vele nieuwkomers die we jaarlijks mogen begroeten. Het evenement vindt plaats in Val Thorens, het meest sneeuwzekere skiresort van de Alpen. Het dorp ligt op 2300 meter en is daarmee het hoogstgelegen skiresort van Europa. Hier geniet je tot laat in het seizoen van topcondities. Kortom: de perfecte bestemming voor een week sneeuw, fun en feesten!

Dutchweek 2025 datum: 26 april t/m 3 mei

Zoals elk jaar vindt de Dutchweek Val Thorens plaats tijdens de meivakantie. Zo krijg je de kans om samen met je partner, vrienden of je kinderen nog even te genieten van een laatste week in de sneeuw voordat de lente begint. Dutchweek 2025 is van 26 april t/m 3 mei. Komen deze data je niet uit, maar wil je wel in april nog naar de sneeuw, dan zijn er plenty mogelijkheden in Val Thorens.

Wat is er allemaal te doen tijdens Dutchweek Val Thorens?

Dutchweek Val Thorens is de ultieme afsluiting van het seizoen. Samen met vrienden of de hele familie geniet je een week lang van allerlei leuke activiteiten en feesten. Zo kan je de hele week ski’s en snowboards testen terwijl je kind(eren) op skiles zitten bij Nederlandse skileraren. Tijdens de lunch staan er elke dag DJ’s te draaien bij het bergrestaurant Chalet de la Marine en kan je deelnemen aan quizzen. En na het skiën kan je met elkaar genieten van een drankje en hapje in onze Travelski-feesttent tijdens de  weergaloze après-ski party of kidsdisco. 

Tip: als deelnemer van de Dutchweek 2025 kan je je inschrijven voor de First Tracks met ontbijt. Je neemt dan al met een select gezelschap om 7:30 de cabinelift Funitel de Péclet omhoog waarna je je eerste sporen op de vers geprepareerde pistes zet. Daarna geniet je van een welverdiend ontbijt in Chalet de la Marine. Deze kans is exclusief voor deelnemers van de Travelski Dutchweek. Wees op tijd met boeken, het aantal plekken is beperkt!

Hoe is de sneeuwkwaliteit tijdens Dutchweek Val Thorens?

Over de sneeuwkwaliteit tijdens Dutchweek Val Thorens hoef jij je absoluut geen zorgen te maken! De pistes van Val Thorens liggen tussen de 1800 en 3230 meter hoogte. De gevallen sneeuw blijft daardoor goed bewaard. Daarbij kan het tot laat in het seizoen flink sneeuwen op deze hoogte, verse poedersneeuw in mei is niet ongebruikelijk. En doordat de dagen in deze tijd van het jaar extra lang duren, geniet je tot laat van de voorjaarszon!

De sublieme combinatie van accommodaties aan de piste, moderne skiliften en 150 km aan pistes, maakt Val Thorens uniek. Het skigebied is geschikt voor alle niveaus, de kinderzones zijn veilig en de balans tussen groene, blauwe, rode en zwarte pistes is perfect. De eindeloze off-piste-mogelijkheden zijn tot diep in het voorjaar fenomenaal!

Travelski Dutchweek Val Thorens 2025: een all-inclusive feestweek

Dutchweek Val Thorens 2024 is een unieke ervaring die je niet mag missen! Allereerst geniet je een hele week lang van de prachtige hooggelegen pistes van Val Thorens. Het is de perfecte plek voor een onvergetelijke seizoensafsluiter. Bovendien biedt Travelski, voorheen Snowtime, een volledig verzorgd programma voor zowel volwassenen als kinderen, waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken. Skihuur en Nederlandse skilessen zijn al voor je geregeld, zodat jij zorgeloos op vakantie kunt. En als klap op de vuurpijl kun je de hele week voor € 2,50 p.p. de nieuwste ski's en snowboards testen. Of je nu wilt slalommen of freeriden of een nieuwe helm met skibril wilt testen, alles is aanwezig. Maar we doen nog veel meer! Tijdens Dutchweek Travelski kun je genieten van gratis après-ski-feesten in de feesttent, profiteer je van kortingen op parkeren, in restaurants en bij supermarkten. Mis deze kans niet om te genieten van een onvergetelijke skivakantie in Val Thorens tijdens de meivakantie 2025!

Bereikbaarheid Dutchweek Val Thorens

Val Thorens ligt in Zuid-Oost Frankrijk niet heel ver van Italië en maakt tijdens het reguliere seizoen deel uit van het immense skigebied Les Trois Vallées. Tijdens de meivakantie is het skigebied van Val Thorens open, goed voor ruim 150 km! Het skidorp is goed te bereiken met de auto; vanaf Utrecht is het zo’n 1100 km rijden. In Frankrijk rij je tot aan Moûtiers over tol- en 4-baanswegen. Daarna is het nog zo’n 37 km tot je eindbestemming. Let op! Val Thorens is grotendeels autovrij. Je kunt tot nabij je accommodatie komen om uit te laden, maar daarna moet je de auto parkeren in een van de openbare parkeergarages of in een aantal gevallen kan dat bij de accommodatie zelf. Bij Travelski ontvang je korting op de parking wanneer je deelneemt aan de Dutchweek Val Thorens. Vliegen naar Val Thorens kan ook. Je vliegt dan naar Chambéry (in het seizoen), Grenoble, Genève of Lyon. Vanaf daar kan je met de bus je naar het skidorp of je huurt een auto. Een duurzaam alternatief is met de trein naar Val Thorens. Je reist dan tot aan Moûtiers, direct naast het treinstation staan de lokale bussen klaar om je naar Val Thorens te brengen. Wil je echt zorgeloos reizen? Kies dan voor onze Royal Class-bus. Deze bus vertrekt op vrijdagavond vanaf meerdere opstapplaatsen in Nederland en komt op zaterdagochtend aan in Val Thorens. Op zaterdagavond, een week later, rijdt de bus rond 18.00 uur weer terug.

Val Thorens Dutchweek boeken bij Travelski

Travelski biedt een volledig georganiseerde reis naar de Dutchweek Val Thorens. Met een afwisselend weekprogramma voor jouw groep vrienden, skibaan of de hele familie, zul je je geen moment vervelen. Onze voordelige pakketreizen zijn inclusief accommodatie en skipas. Alle accommodaties liggen aan de piste waardoor je direct je ski’s of snowboard kunt aanklikken. Van ‘s morgens vroeg tot in de avond rouleren de skibussen continue door het dorp, bushaltes bevinden zich nooit op meer dan 300 m van je accommodatie. Materiaalhuur, skilessen en Royal Class-busreis kunnen worden bijgeboekt. Wil je de Dutchweek Val Thorens boeken? Bekijk dan ons aanbod op deze pagina. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via reservations@travelski.nl.

Ski- & Snowboardlessen Dutchweek

Deze worden door Travelski voor kinderen en volwassenen in samenwerking met meerdere skischolen georganiseerd. Alle lessen vinden 's ochtends plaats en je kan kiezen uit 3 t/m 6 ochtenden. Bij de in het Nederlands gegeven kinder- en teenager lessen en de Ski Experience skitrainingen, wordt aan (vrijwel) elk lesgroepje een duo-leraar (buddy) toegevoegd van de lokale skischool Prosneige. Oefeningen worden in het Nederlands uitgelegd en lesgroepen kunnen met voorrang gebruik maken van het skischool-skiliftpoortje.  

NIEUW! Skiles Teen & Fun voor teenagers (NL)
Skitraining voor volwassenen door SKI Experience (NL) 
Kinderski-/snowboardles door Bergen op Zoom/Oosterhout & SkiDiscovery (NL)
Ski-/snowboardles voor volwassenen en kinderen door Skischool Prosneige (EN)
-------------------------------------

NEDERLANDSE SKISCHOLEN 

SKI Experience – Skitraining volwassenen (va. 15 jaar)
De groepstrainingen worden op 6 niveaus gegeven en is inclusief het gebruik van een oortje. Het accent ligt op techniek verbeteren met veel persoonlijke aandacht. Terwijl je skiet past jouw coach via een oortje de beproefde ‘Direct Feedback’ methode toe. 

Groepstrainingen, max. 8 personen: 3 tot 5 ochtenden - zo t/m di, wo, do
Startdag: zondag, alle dagen 09:00 – 12:00 uur 
- 3 ochtenden - € 169,00
- 4 ochtenden - € 195,00
- 5 ochtenden - € 219,00

Skischolen Bergen op Zoom/Oosterhout + SkiDiscovery – Kinderen 4 t/m 14 jaar 
Ski- en snowboardlessen van beginner tot expert. Kinderen met enige tot veel ervaring doorkruizen vanaf dag 1 het skigebied. Beginners t/m 5 jaar starten in de speciale kinderzone “Jardin des Neiges” met o.a. een rolbandlift en hulpmiddelen. Zodra het kan, trekken ook deze kinderen het skigebied in. Bij elke groep werkt een Nederlandse leraar samen met een buddy leraar van Prosneige. Oefeningen worden in het Nederlands uitgelegd. Inclusief slalom wedstrijd.

Groepslessen, max. 12 personen: 5 ochtenden - zo t/m do
Startdag: zondag, alle dagen 09.00 – 12.00 uur
- 5 ochtenden - € 239,00

Skilessen Teen & Fun – Teenagers 13 t/m 17 jaar
Voor teenagers die al aardig wat ervaring hebben, van avontuur houden en het parallel skiën op rode pistes in een vlot tempo onder de knie hebben. De lessen zullen op 2 niveaus in het Nederlands worden gegeven. Het fun accent ligt op het met plezier ontdekken van vrijuit kunnen skiën op elk terrein en in meerdere sneeuwtypes. Als extra is op 1 ochtend het gebruik van testski’s van Test & Ride inbegrepen.  

Groepslessen, max. 8/9 personen: 5 ochtenden - zo t/m do
Startdag: zondag, alle dagen 09.00 – 12.00 uur
- 5 ochtenden - € 239,00

Skischool Prosneige (Val Thorens) - kinderen & volwassenen
Ski- en snowboardlessen voor alle niveaus. De leraren spreken goed Engels en kennen het skigebied op hun duimpje. 

Groepslessen max. 10 personen: 3 tot 6 ochtenden - zo t/m di, wo, do, vr  
Startdag: zondag: 10.00 - 12.00, overige dagen: 09.00 – 12.00 uur
Inclusief slalom wedstrijd.
- 3 ochtenden - € 169,00
- 4 ochtenden - € 189,00
- 5 ochtenden - € 219,00
- 6 ochtenden - € 249,00

Nb. 5 ochtenden Little Bear kinderskituin – combi opvang/ skilesjes voor 2,5 t/m 4 jarigen

- € 259,00 (op aanvraag, per email)

Ski & Snowboardhuur

Bespaar bij Travelski tot wel 50% op de huur van je ski- of snowboardmateriaal. Er zijn zowel pakketten voor kinderen (2 t/m 11 jaar) als voor volwassenen (van 12 jaar). Wat betreft materiaal heb je de keuze uit de categorieën Eco, Zilver, Goud of Platinum. Het is belangrijk dat het materiaal dat je boekt, past bij je ski- of snowboardniveau. Zo heeft het voor beginners geen zin om voor Goud te kiezen!

Tijdens de Dutchweek betaal je 6 dagen huur en mag je het materiaal 8 dagen gebruiken

Ons uitgangspunt is dat we het huurmateriaal reserveren bij de dichtstbijzijnde sportzaak bij jouw accommodatie. Bekijk hieronder de per persoonsprijzen voor de diverse pakketten en categorieën.


Volwassenen SKI

 • Package Eco (ski’s + skistokken + skischoenen) - € 90,50
 • Package Zilver (ski’s + skistokken + skischoenen) - € 112
 • Package Goud (ski’s + skistokken + skischoenen) - € 156
 • Package Premium / Platinum (ski’s + skistokken + skischoenen) - € 177

 

Volwassenen SNOWBOARD

 • Package Zilver (snowboard + schoenen) - € 112
 • Package Goud (snowboard + schoenen) - € 156

 

Kind SKI

 • Package Mini-kid 2-5 jr (ski’s + schoenen) - € 50
 • Package Espoir 6-11 jr (ski’s + schoenen) - € 67
 • Package Champion 6-11 jr (ski’s + schoenen) - € 88

 

Kind SNOWBOARD

 • Package Espoir 6-11 jr (snowboard + schoenen) - € 50
 • Package Champion 6-11 jr (ski’s + schoenen) - € 67


HELM

 • Helm volwassenen - € 31,50
 • Helm kind - € 17

Test & Ride Center

Bij Test & Ride heb je voor slechts €2,50 euro per persoon de mogelijkheid om diverse merken ski's, snowboards, helmen en (ski)brillen te testen. Je kunt hier merken vinden zoals Atomic, Elan, Head, Nitro, Rossignol, Salomon, Sinner, en ook de Ski-Mojo topbraces (exoskelet). De experts staan van maandag t/m donderdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van het materiaal dat het beste past bij jouw niveau en wensen. Per item krijg je de mogelijkheid om maximaal 2 uur direct op de piste te testen (voor alle duidelijkheid, het materiaal van Test & Ride is geen veredelde ski- of snowboardhuur). Of je nu een ervaren wintersporter bent of net begint, bij Test & Ride is er genoeg keuze voor iedereen.

DAKA sport heeft werkelijk alles wat je nodig hebt voor je wintersport. Bekijk het enorme wintersportaanbod op DAKA.nl.

First Tracks - Dutchweek Val Thorens

Exclusief voor de Dutchweek. Voor ons gaat om 07:30 uur de cabinelift Funitel de Péclet draaien (normaal 09:00). Die extra 1,5 uur is op zich al gaaf, maar de piste voor ons alleen en het intense ochtendlicht op 3000 m maakt het allemaal nog gaver. Na één of twee afdalingen staat er bij Chalet de la Marine een heerlijk ontbijt voor je klaar.

 

Exclusief voor Travelski boekers!

In deze tijd van het jaar klimt de lentezon snel omhoog en zet de bergflanken in een betoverend licht. Neem, zodra je uit de cabinelift stapt, echt even de tijd om dit in je op te nemen en maak er een fotomomentje van. Nadat je 1 of 2 afdalingen over de blauwe Tête Ronde piste hebt gemaakt, staat er een uitstekend verzorgd ontbijt voor je klaar in de sfeervolle berghut Chalet de la Marine. Zonder uitzondering zat iedereen de afgelopen jaren met een big smile aan het First Tracks ontbijt. Keurig verzorgd, en met voldoende brandstof voor de rest van de ochtend!

First Tracks is leuk om met je kind(eren) te doen, zeker als er al een behoorlijk tempo op een blauwe piste kan worden gemaakt. Staat er om 09.00 een ski- of snowboardles gepland, dan is dit inclusief ontbijt qua tijd prima te doen!

First Tracks ontbijt: brood, croissant, boter, jam, kaas en vleeswaren. En uiteraard koffie, thee of warme choco.

Datum: maandag 29 april 2024 | € 19 p.p.

Startpunt/tijd: Funitel de Péclet – 07.30 uur

Ontbijt locatie/tijd: Chalet de la Marine tussen 08.00 en 09.00 uur

Reserveren First Tracks alleen vooraf mogelijk bij boeking.

Busreis - Dutchweek Travelski

Royal Class retour: € 179,- p.p.

Ideale, milieuvriendelijke en veilige manier om naar de Dutchweek Snowtime te reizen! Wij maken gebruik van Royal Class bussen die voldoen aan de ANVR touringcar-classificatie. Je wintersport begint zodra je aan boord van de bus stapt! De Royal Class bus voeg je toe in boekingsstappen. Boekingen binnen 6 weken voor vertrek onder voorbehoud van nog beschikbare stoelen. Roken in de bus is niet toegestaan. Er worden enkele stops gemaakt om o.a. iets te eten, te roken of even de benen te strekken.


HEENREIS 
Datum: vrijdagavond 26 april – Indicatie vertrek 18:00/19:00 uur of later. 
Opstapplaatsen NL: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda-Prinsenbeek en Eindhoven. 
Bij te weinig belangstelling voor een opstapplaats kunnen we het schema wijzigen en nemen we contact met je op. Exacte vertrektijd ontvang je bij de reispapieren.
Uitstapplaats Val Thorens: zaterdagochtend 27 april arriveren de bussen in Val Thorens. De stopplaats is het centraal gelegen Place des Arolles (busstation) dat direct aan de bagagerie grenst. Vanaf de Place des Arolles pendelen er om de 20 minuten gratis skibussen door het dorp (tussen 08:00 en 20:00 uur). Er is altijd wel een halte bij jouw accommodatie in de buurt.

TERUGREIS
Datum: zaterdagavond 4 mei - Indicatie vertrek 18:00 uur.
Tenzij we anders aangeven in de reispapieren houden we als opstapplaats voor de terugreis Place des Arolles aan. De aankomst van de bussen in Nederland is op zondagochtend 5 mei.

BAGAGE
Bussen hebben een beperkte bagageruimte die is afgestemd op het aantal passagiers. Onze bagagerichtlijn is:
- 1 stuk handbagage van klein formaat, ca. 2-3 kg
- 1 koffer of reistas: max. 20 kg en normaal formaat (max. 80 x 70 x 30 cm)
- 1 ski-/snowboardhoes + schoenen(tas). Snowboardbindingen losmaken + om boots doen. In ski-/snowboardhoes geen andere dingen doen zoals schoenen, kleding, eet/drinkwaren.

ROYAL CLASS & KEURMERK
Alle zitplaatsen zijn Royal Class. De bussen beschikken over een toilet, airco, koelkast, koffiezetter, dubbele beglazing, luchtvering, geluidsinstallatie, 2 passagiersdeuren en vaak verstelbare voetsteunen. De beroepschauffeurs houden zich strikt aan de regels voor rij- en rusttijden. Bovendien voldoen de bussen voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Het comfort van de Royal Class bussen is volgens ANVR classificatie, busbedrijven hanteren het Keurmerk Touringcarbedrijf.

Parkeren - Dutchweek Travelski

Val Thorens is semi-autovrij. Voertuigen dienen, nadat de bagage bij de accommodatie is uitgeladen, te worden geparkeerd in een parking. Je vindt veel plekken in de openbare parkeergarages P0, P1 en P2 en in beperkte mate bij jouw accommodatie. Voor de Dutchweek kan je bij Travelski een parkeerplaats in een openbare parking reserveren met een korting van € 20,- voor een week (voor meer nachten zelfs hoger).

Tip(!) - Maak je parking direct bij boeking in orde.

Via Travelski kan je met korting een parkeerplaats bij de overdekte openbare parkings P0, P1 en P2 boeken (uiterlijk t/m 31 maart). Ook bieden wij bij een aantal accommodaties een overdekte parkeerplaats aan. Openbare parkings komen in de boekingsstappen naar voren, indien beschikbaar. Dit geldt ook voor een parkeerplaats bij de door jouw geboekte accommodatie als we daar überhaupt plekken kunnen aanbieden. Maak je gebruik onze service dan staat de parking vermeld op je reisbevestiging. Kort voor je reisdatum ontvang je bij jouw reispapieren een parkeervoucher of een parkeerkaart met een QR-code.  Belangrijk bij jouw parking keuze is om rekening met de hoogte van je auto of busje, eventueel inclusief een ski- of dakkoffer. Ben je in totaal hoger dan 2.20 meter, kies dan voor P2 (daar is ook buiten parkeren mogelijk). Mocht P0, P1 en P2 zijn volgeboekt - iets dat sporadisch voorkomt - dan dien je je voertuig op P3 of P4 buiten het dorp te parkeren. Een pendelbus brengt je dan weer terug naar het dorp:

P0 (overdekte parking): max. hoogte 2m20
P1 (overdekte parking): max. hoogte 1m85
P2 (overdekte parking): max. hoogte 2m14
P2D (buiten parkeerplaats): geen max. hoogte (ook voor campers)
P3 (buiten parkeerplaats): geen max. hoogte
P4 (buiten parkeerplaats): geen max. hoogte


Wil je tijdens je vakantie je auto of busje gebruiken, dan is dat geen enkel probleem! De parkeergarages zijn vrij toegankelijk, je kunt dus altijd bij je auto wanneer dat nodig is.

Bij Travelski parkeer je voor een week met korting!

P0, P1, P2, P3, P4

Aantal nachten Prijs met korting
2 nachten € 32,-
3 nachten € 49,-
4 nachten € 65,-
5/6/7 nachten € 74,-
8 nachten € 115,-

Dutchweek Weekprogramma

Zaterdag, 27/4
08:30 - 21:00 | Aankomst, ontvangst & inchecken


Zondag, 28/4
08:30 - 10:30 | Inchecken & Informatie
17:00 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's


Maandag, 29/4
07:30 - 09:00 | First Tracks & Ontbijt in Chalet de la Marine
09:00 - 16:00 | Test & Ride Center
17:30 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's


Dinsdag, 30/4
09:00 - 16:00 | Test & Ride Center
17:00 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's


Woensdag, 1/5
09:00 - 16:00 | Test & Ride Center
17:00 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's


Donderdag, 2/5
09:00 - 16:00 | Test & Ride Center
17:00 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's


Vrijdag, 3/5
17:00 - 20:30 | Après-ski feest - Band & DJ's

 

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Skishop overzicht

AccommodatieSkishopPlaats
Résidence Le Cheval Blanc 3*INTERSPORTLe Cheval Blanc
Résidences Village Montana 4*INTERSPORTLe Cheval Blanc
Résidence Le Hameau du Kashmir 4*SKISHOP Hameau du KashmirSKISHOP Hameau du Kashmir
Résidence Les Balcons de Val Thorens & Spa 4*INTERSPORTRue des Balcons
Résidence Les Balcons de Val Thorens & Spa 4*INTERSPORTRue des Balcons
Résidence le Chamois d'Or 3*SKISETGoitschel Sports 3
Résidence Montana Plein Sud 5*SPORT 2000Eskiador
Résidence L'Oxalys 4*SKISHOP OxalysLe Cheval Blanc
Pierre & Vacances Résidence Le TikalSPORT 2000Eskiador
Pierre & Vacances Résidence Les Temples du SoleilSPORT 2000Eskiador
Résidence Montana Lodge 5*INTERSPORTLe Cheval Blanc
Résidence Les Balcons Le Val ChavièreINTERSPORTPlace du Péclet
Résidence Val 2400 4*SPORT 2000Val Loc 2400
Résidence LombardeINTERSPORTPlace du Péclet
Résidence Chalet Altitude 5*SPORT 2000Val Loc 2400
Résidence Le Hameau du Soleil 2INTERSPORTLe Cheval Blanc
Résidence Les Balcons Le Val Chavière 3*INTERSPORTPlace du Péclet
Résidence Odalys TourotelINTERSPORTPlace du Péclet
Pierre & Vacances Résidence Le Machu PichuSPORT 2000Eskiador
Résidence Le Hameau du Soleil 1INTERSPORTLe Cheval Blanc
Appartements ROCHE BLANCHEINTERSPORTCaron
Résidence Chalet Altitude 5*SPORT 2000Val Loc 2400
Résidence Les Balcons Platinium & Spa 5*INTERSPORTRue des Balcons
Appartements LAC DU LOUINTERSPORTCaron
Résidence Val 2400 4*SPORT 2000Val Loc 2400
Appartements DIAMANTINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements TROIS VALLEESINTERSPORTPlace du Péclet
Résidence Plein Sud 4*INTERSPORTPlace du Péclet
Appartements CIMES DE CARONSKISETGoitschel Sports 4
CHALET LE CRISTALLOINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements DOME DE POLSETINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements ETERLOUSINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements HAUTS DE CHAVIEREINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements LAC BLANCINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements ORCIEREINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements VANOISEINTERSPORTCaron
Appartement Le Lac BlancINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement VanoiseINTERSPORTCaron
Appartement Le Roc de Peclet CINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Le Lac du LouINTERSPORTCaron
Appartement EskivalINTERSPORTCaron
Résidence le Chamois d'Or 3*SKISETGoitschel Sports 3
Appartements REINE BLANCHEINTERSPORTCaron
Résidence KohINTERSPORTPlace du Péclet
Hôtel Marielle 4*INTERSPORTLe Cheval Blanc
Appartements OLYMPICINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements SERACINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements ALTINEIGESKISETGoitschel Sports 4
Appartements TEMPLES DU SOLEIL CUZCOSPORT 2000Eskiador
Résidence Hermine 4*INTERSPORTPlace du Péclet
Appartements TEMPLES DU SOLEIL MACHUSPORT 2000Eskiador
Appartements NEVESINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements ZENITHINTERSPORTCaron
Appartements ARCELLEINTERSPORTCaron
Appartements JOKERINTERSPORTCaron
Appartements TEMPLES DU SOLEIL NAZCASPORT 2000Eskiador
Appartements LAUZIERESINTERSPORTCaron
Appartements SCHUSSINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Le Lac du LouINTERSPORTCaron
Appartement NevesINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement NevesINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement Les EterlousINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Les LauzièresINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement VanoiseINTERSPORTCaron
Appartement La Roche BlancheINTERSPORTCaron
Appartements BEAU SOLEILINTERSPORTCaron
Appartements ESKIVALINTERSPORTCaron
Appartements HAUTS DE VANOISEINTERSPORTPlace du Péclet
Appartements SILVERALPSKISETGoitschel Sports 3
CHALET 6 LES BALCONSINTERSPORTRue des Balcons
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement Le SéracINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Le Lac BlancINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Les LauzièresINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement Les Trois ValléesINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Les Trois ValléesINTERSPORTPlace du Péclet
Appartement Les LauzièresINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement ArcelleINTERSPORTCaron
Appartement Les Hauts de ChavièreINTERSPORTPlace du Péclet

Ski- & Snowboardlessen Dutchweek

SKITRAINING - SKI Experience 
Trainingen in het Nederlands – Volwassenen (va. 15 jaar) - 6 niveaus

Niveau 0 – Nooit eerder geskied.
Niveau 1 – Maakt pizzapunt-bochten op makkelijke piste.
Niveau 2 – Maakt aaneengesloten ploegbochten op blauwe piste.
Niveau 3 – Skiet redelijk parallel op blauwe, beetje op rode piste.
Niveau 4 – Skiet goed parallel op rode piste.
Niveau 5 - Expert skiër.


SKI- & SNOWBOARDLES – Bergen op Zoom/Oosterhout & SkiDiscovery
Groepslessen in het Nederlands - Kinderen 4 t/m 14 jaar - 6 niveaus

Niveau 0 – Nog nooit geskied, absolute beginner.
Niveau 1 – Weleens op skibaan geskied, remt met pizza-punt op blauwe piste.
Niveau 2 – 1 week sneeuwervaring, skiet blauwe piste in rustig tempo met ploegbocht.
Niveau 3 – 2 à 3 weken ervaring, blauw in vlot tempo met ploegbocht, rood in lager tempo.
Niveau 4 – Meer ervaring, alle pistes met vlot tempo, beetje pizza ook beetje parallel.
Niveau 5 – Expert skiër of snowboarder.

 

SKILES – TEEN & FUN 
Groepslessen in het Nederlands – Teenagers 13 t/m 17 jaar – 2 niveaus

Niveau 1 – skiet al goed parallel met redelijk tempo op rode piste.
Niveau 2 – skiet ook in hoger tempo goed parallel, ook op zwarte piste.


SKI- & SNOWBOARDLES - Skischool Prosneige 
Groepslessen in het Engels – Volwassenen & Kinderen (4 t/m 17 jaar) – 5 niveaus

Niveau 0 – Beginner, nog eerder geskied of enkele uren.
Niveau 1 – Paar dagen of 1 week ervaring, ploegbochten op groene/blauwe piste.
Niveau 2 – 2-5 weken ervaring, ploegbochten, maar ski’s komen al wel parallel op blauw.
Niveau 3 – 5-10 weken ervaring, grote en kleine bochten parallel, op rood totale stopcontrole.
Niveau 4 – Meer dan 10 weken ervaring en skiet allround op alle pistes.