maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
reservations@travelski.nl

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

  • Home
  • > Sneeuwhoogte Val Thorens
10% aanbetaling + overige kosten
 
Annuleer gratis tot 45 dagen voor aankomst
 
ZEN annulerings-verzekering
 
Onze klantenservice helpt je graag!
 

Sneeuwhoogte Val Thorens

Sneeuwhoogte Val Thorens: sneeuw gegarandeerd!

Sneeuwhoogte Val Thorens: skigebied met sneeuwgarantie


Het wordt een steeds belangrijkere factor tijdens het kiezen van het skigebied: de sneeuwgarantie! Als je je ergens niet druk over hoeft te maken is het de sneeuwhoogte en sneeuwkwaliteit in Val Thorens. Het dorp alleen ligt al op 2300 meter en je kan skiën tot een hoogte van 3230 meter.

Eind november opent Val Thorens zijn deuren en zal pas sluiten in de eerste week van mei. Wil je mee naar de opening - boek dan de Winterstarter. Of sluit je liever het seizoen met een groot feest af - boek dan de Dutchweek Snowtime.

Gedurende het seizoen ligt er standaard tussen de 2 à 4 meter sneeuw op de meeste plekken. Val Thorens is dan ook het laatste dorp van Les Trois Vallées dat zijn liften sluit tijdens het skiseizoen. Ook als de andere dorpen van Les Trois Vallées eerder sluiten en uiteindelijk alleen nog Val Thorens open is, zelfs dan heb je nog toegang tot meer dan 100 km piste.

Gelukkig is Val Thorens ontzettend goed voorbereid op hun jaarlijkse sneeuwval. De infrastructuur is zo gemaakt dat het geen problemen veroorzaakt indien de sneeuw met bakken naar beneden komt vallen. Zo is Val Thorens zo goed als autovrij en zal je auto in een parkeergarage staan. Hiermee voorkom je grote problemen met je auto mits er tijdens de week veel sneeuw valt en je wilt je auto gebruiken. Pas wel op tijdens de aankomst en vertrek. Het kan midden in de winter voorkomen dat de bergpas sneeuwvrij gemaakt moet worden op een aankomst-/vertrekdag (zaterdag). Over het algemeen wordt dit snel gedaan, maar het zal ongetwijfeld vertragingen veroorzaken.