maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
reservations@travelski.nl

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

 • Home
 • > Tignes Val Claret
10% aanbetaling + overige kosten
 
Annuleer gratis tot 45 dagen voor aankomst
 
ZEN annulerings-verzekering
 
Onze klantenservice helpt je graag!
 

Wintersport boeken in Tignes Val Claret

Tignes Val Claret

Wintersport in Tignes Val Claret


Tignes Val Claret is een skidorp in de Franse Alpen en maakt deel uit van het grotere skigebied Espace Killy. Het gebied staat bekend om zijn hoge ligging en uitstekende sneeuwcondities, waardoor het een populaire bestemming is voor wintersporters. Tignes Val Claret biedt een verscheidenheid aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus, evenals andere activiteiten zoals langlaufen, schaatsen en wandelen. Het gebied heeft ook een levendige après-ski-scene en een goede selectie van restaurants en accommodaties.

Tignes Val Claret heeft ongeveer 150 km aan pistes, variërend van eenvoudige groene pistes tot uitdagende zwarte pistes. Daarnaast is het skigebied verbonden met het naburige skigebied Val d'Isère, wat resulteert in een totaal van ongeveer 300 km aan pistes in het gezamenlijke Espace Killy-gebied. Dit maakt het een van de grootste skigebieden ter wereld en biedt veel mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.

Tignes Val Claret staat bekend om zijn uitstekende sneeuwzekerheid. Vanwege de hoge ligging van het skigebied, tussen 1.550 en 3.456 meter boven zeeniveau, is er van november tot mei meestal voldoende sneeuw voor wintersportactiviteiten. Bovendien beschikt het skigebied over een uitgebreid netwerk van sneeuwkanonnen, die kunnen worden ingezet om extra sneeuw te produceren indien nodig. Hierdoor kunnen skiërs en snowboarders genieten van goede sneeuwcondities gedurende het hele seizoen.

Tignes Val Claret en Espace Killy zijn verbonden met verschillende dorpen in de omgeving, waaronder Val d'Isère, Tignes Le Lac, Tignes Le Lavachet en Tignes Les Boisses. Er zijn verschillende skiliften en pistes die deze gebieden met elkaar verbinden, waardoor skiërs en snowboarders gemakkelijk tussen de verschillende dorpen en skigebieden kunnen reizen en genieten van de vele pistes en activiteiten die deze gebieden te bieden hebben.


Overige activiteiten in Tignes Val Claret


Er zijn verschillende niet-ski activiteiten die je kunt doen in Tignes Val Claret, waaronder:


 • Schaatsen: Tignes Val Claret heeft een overdekte ijsbaan waar je kunt schaatsen.
 • Sneeuwschoenwandelen: Je kunt een sneeuwschoenwandeling maken door de prachtige omgeving van Tignes Val Claret. Dit is een leuke en ontspannende manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de natuur.
 • Langlaufen: Tignes Val Claret heeft verschillende loipes voor langlaufers, zowel voor beginners als gevorderden.
 • Wandelen: Je kunt prachtige winterwandelingen maken in de omgeving van Tignes Val Claret. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend van eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende tochten.
 • Zwemmen: Tignes Val Claret heeft een groot overdekt zwembad waar je kunt zwemmen en ontspannen.
 • Wellness: Er zijn verschillende wellness-faciliteiten in Tignes Val Claret, waaronder spa's en sauna's, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een dag op de pistes.
 • Rodelen: Er zijn verschillende rodelbanen in de omgeving van Tignes Val Claret, waar je met een slee naar beneden kunt glijden. Dit is een leuke activiteit voor jong en oud.

Reizen naar Tignes Val Claret


Er zijn verschillende manieren om van Utrecht naar Tignes Val Claret te reizen. Hieronder volgen enkele mogelijke reismethoden:


 • Met de auto: Je kunt met de auto naar Tignes Val Claret rijden, hoewel het een lange rit is van ongeveer 1.100 km. De reistijd is afhankelijk van de verkeersdrukte en kan variëren van ongeveer 11 tot 14 uur. Houd er rekening mee dat je tol moet betalen op de Franse snelwegen en dat sneeuwkettingen verplicht kunnen zijn in de winter.
 • Met de trein: Je kunt de trein nemen van Utrecht naar Bourg-Saint-Maurice, dat is het dichtstbijzijnde treinstation bij Tignes Val Claret. Vanaf Bourg-Saint-Maurice rijden er regelmatig bussen naar het skigebied. De reistijd met de trein is ongeveer 9 tot 11 uur, afhankelijk van de route en overstappen.
 • Met het vliegtuig: Je kunt vliegen naar de luchthavens van Lyon, Grenoble of Chambéry en vervolgens een transfer nemen naar Tignes Val Claret. De transfer duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur, afhankelijk van de luchthaven en de weersomstandigheden. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die deze service aanbieden.
 • Met de bus: Er zijn verschillende busmaatschappijen die rechtstreekse bussen aanbieden vanuit Nederland en België naar Tignes Val Claret. De reistijd is ongeveer 14 tot 16 uur, afhankelijk van de route en de verkeersdrukte. Dit kan een goede optie zijn als je geen auto hebt en niet wilt vliegen.

Wintersport accommodaties in Tignes Val Claret


Als je op zoek bent naar een wintersport accommodatie in Tignes Val Claret, dan heb je keuze uit een breed scala aan opties, variërend van eenvoudige chalets en residences tot luxe hotels. De accommodaties liggen vaak direct aan de piste, zodat je snel op de ski's of snowboard kunt stappen. De accommodaties in Tignes Val Claret hebben doorgaans goede faciliteiten, zoals een wellness, zwembad en restaurants, zodat je na een dag op de pistes kunt ontspannen en genieten van het verblijf. De accommodaties zijn geschikt voor verschillende groepen en budgetten, van gezinnen met kinderen tot groepen vrienden en stellen.