Eenvoudig geregeld
Alles is geregeld bij aankomst
Ons aanbod
Een ruime keuze aan accommodaties
Echte klantenreviews en foto's
Foto's en beoordelingen van klanten zijn authentiek
Wij helpen je graag!
Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Onze selectie voor Avoriaz

Waarom moet jij eens skiën in Avoriaz?

Avoriaz, dat deel uitmaakt van het skigebied Portes du Soleil in Frankrijk, is een hooggelegen skigebied dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd opgericht.

Op een uur en 45 minuten rijden van de luchthaven van Genève is het skigebied gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig en de transfer. Met de auto is de kortste route via Duitsland en Zwitserland, 975km.

Deze unieke, moderne Alpenstad ligt op 1800 meter boven de zeespiegel, wat zorgt voor goede skicondities, zelfs tot laat in het seizoen. Het resort heeft een moderne, eigentijdse architectuur en is in de jaren '60 gebouwd om een chique, exclusieve skibestemming te zijn. Veel van de accommodatiemogelijkheden zijn uniek gevormde hoogbouw versierd met cederhout, waardoor het resort een onderscheidende uitstraling heeft die in die tijd zeer innovatief was.

Aangezien Avoriaz speciaal gebouwd is als skigebied, is het goed uitgerust om de bezoekers een buitengewone ervaring te geven. Het biedt een gevarieerd aanbod van accommodatiemogelijkheden van verschillende kwaliteit en spreekt wintersporters met verschillende skicapaciteiten aan. 

Het skigebied is volledig voetgangersgebied, wat het een veilig, gezellig en familiair gevoel geeft. Er zijn veel gezinsvriendelijke voorzieningen en faciliteiten, waaronder een waterpark genaamd Aquariaz en zeer gewaardeerde skischolen.

Avoriaz is verbonden met het aangrenzende Morzine via de Super Morzine gondellift, die het resort in zijn Savoyaardse wortels verankert en de bezoekers van Morzine toegang biedt tot het skiën op grotere hoogte.

Het moderne Avoriaz biedt een sterk contrast met het traditionele Morzine. Morzine werd opgericht als toeristische bestemming en skigebied in de jaren 1920-30, terwijl Avoriaz later werd ontwikkeld door de inwoner van Morzine en de Olympische Jean Vuarnet, die later het skigebied Portes du Soleil oprichtte. 

Les Portes du Soleil bestaat uit een netwerk van 200 skiliften die 12 skigebieden met elkaar verbinden die Frankrijk en Zwitserland overlappen. Hieronder vallen de populaire Franse skigebieden Châtel, Morzine-Avoriaz en Les Gets

Les Portes du Soleil heeft 600 km aan pistes, waarvan 130 km binnen handbereik zijn van Avoriaz. Avoriaz is direct verbonden met de Zwitserse badplaats Les Crosets en de Franse badplaatsen Châtel en Morzine door middel van een skilift.