Valloire skigebied

Wintersport Valloire - skigebied

Valloire en Valmeinier zijn twee skigebieden in de Savoie Mont Blanc en vormen samen het skigebied Galibier Thabor. Dit gebied van 150 km pistes, waaronder 90 pistes, ligt tussen 1.430 m en 2.600 m hoogte. Het heeft ook een kwalitatief goed pak sneeuw gedurende het hele seizoen, dankzij de 400 sneeuwkanonnen. Dit skigebied, genesteld in het hart van de Maurienne, biedt een uitzonderlijke sneeuwkwaliteit. Zijn omgeving, zowel rotsachtig als bosrijk, laat je genieten van een uitzonderlijk landschap. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie zijn aanwezig.

Het skigebied van Valloire is uitgestrekt en gevarieerd en vooral toegankelijk voor alle skiniveaus. Het is verbonden met het gebied Galiber-Thabor, dat tussen 1.430m en 2.600m hoogte ligt, met een hoogteverschil van 1.170m. Voor het plezier van iedereen is er meer dan 150 km skiën onder de 89 pistes van alle niveaus: 20 groene, 28 blauwe, 32 rode en 9 zwarte. Bovendien ligt 70% van het skigebied boven de 2.000 m hoogte. Je hebt ook toegang tot 4 slalom-pistes en 3 FIS-pistes. Voor snowboarders zijn er freestyle spots, waaronder een doorontwikkeld snowpark, een ski-cross en verschillende funparks verspreid over het gebied. En niet te vergeten de snelheidsmeter op de piste! Ideaal om te weten hoe snel je skiet. Voor kinderen in de omgeving zijn speelplaatsen met houten beelden en reusachtige muziekinstrumenten te vinden.

Valloire sneeuwzeker

In het wintersportplaatsje Valloire vind je de warme en authentieke sfeer van een bergdorpje. Valloire bestaat uit 17 wijken, waaronder Archaz, Bonnenuit, La Borgé, Les Choseaux-Ville, Le Col, Geneuil, Les Granges, Le Mollard, Poingt Ravier, Le Pontet, Le Praz, La Rivine, La Ruaz, Le Serroz, Tignt, Les Verneys en Les Villards. In het resort vind je een breed scala aan accommodaties, waaronder hotels, appartementen, vakantiehuisjes en traditionele chalets, allemaal aan de voet van de pistes. Verschillende kleine restaurants en eetgelegenheden zijn ook aanwezig in deze rustige en warme omgeving die kenmerkend is voor Valloire. Deze bestemming is ideaal voor een gezinsvakantie. Wat zullen je kinderen het heerlijk vinden om te kunnen genieten van de rust van een authentiek en bewaard gebleven Savoyaards dorp. Voor je skidagen op de piste biedt Valloire je alle nodige voorzieningen. Met je Galibier Thabor skipas in het bezit kun je de 150 kilometer aan pistes afstormen. Voor alle niveaus is er wat wils. Voor beginners bieden de blauwe pistes de mogelijkheid zich in alle veiligheid te oriënteren. Voor experts zullen de zwarte afdalingen "Dahu", "Olympique" en "Mérégers" je de spanning geven die je zoekt. Het is belangrijk te weten dat 70 procent van het gebied boven de 2000 meter ligt, wat een absoluut uitzonderlijke sneeuwkwaliteit biedt. Bij Travelski boek je direct je je wintersport inclusive in Valloire.