Kies je accommodatie in Val Cenis

Val Cenis ligt in de buurt van de Italiaanse grens, in een prachtig deel van de Franse Alpen met een ongelooflijk landschap en geweldige pistes. Met 125 km pistes en 50 km off-piste skiën is het een geweldige plek om te verkennen. Als dit klinkt als jouw soort vakantie, bekijk dan onze geweldige accommodaties.

Een wintersport Val Cenis betekent verblijven in een gastvrij en traditioneel wintersportdorp dat voortkomt uit de oorspronkelijke dorpjes Lanslevillard en Lanslebourg. Met Les Champs en Le Haut erbij, bestaat het huidige Val Cenis uit 4 dorpskernen. In elke kern biedt Travelski accommodatie(s) aan. Val Cenis draagt met trots het label “Pays d’Art et d’Histoire”. De geschiedenis gaat hier ver terug tot aan Napoleon die in het jaar 1805 een weg liet aanleggen over de Col du Mont Cenis. Deze kronkelweg is nog steeds in gebruik en maakt in de winter als piste onderdeel uit van het skigebied en draagt de toepasselijke naam L’Escargot.

Val Cenis heeft een lange geschiedenis van wintersport en heeft vele WK-skiraces georganiseerd. De beste tijd om Val Cenis te bezoeken voor een skivakantie is van december tot maart, wanneer er goede sneeuwcondities zijn.

Het is geweldig voor alle leeftijden en alle niveaus van skiën, met lange afdalingen van routes voor beginners tot gevorderden.