• Home
  • > Alpe d'Huez

Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine Ski

Het zeer sneeuwzekere skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine behoort tot één van de grootste skigebieden van Frankrijk. De aaneengesloten 250 kilometer aan pistes bieden uitdaging voor zowel de beginnende als de zeer ervaren wintersporter. Boek je wintersport in een van de Grand Domaine dorpen die middels een modern liftennetwerk met elkaar zijn verbonden! Geniet van de prachtige pistes en maak met je skiklas, vrienden of familie heerlijke skitochten naar Oz-en-Oisans, Vaujany, Alpe d’Huez en Auris-en-Oisans

Centraal in het skigebied ligt “l’Ile au soleil” oftewel eiland in de zon. Deze troetelnaam verwierf Alpe d'Huez lang geleden want de skisport kent hier een lange traditie sinds 1936. De zuidelijke ligging, aan de voet van het Grandes Rousses-massief op 1860 m hoogte, trakteert het dorp op een genereuze hoeveelheid zonnedagen. En dat in combinatie met het uitzicht over de prestigieuze bergtoppen La Meije, Le Rateau en La Muzelle. Prachtig!

Gebiedsinformatie Alpe d’Huez Grand Domaine

- Hoogste punt skigebied: 3330 m
- Laagste punt skigebied: 1135 m
- Aaneengesloten skigebied: Ja
- Aantal cabineliften: 15
- Aantal stoeltjesliften: 23
- Aantal sleepliften: 38
- Lengte groene pistes: 49 km
- Lengte blauwe pistes: 54 km
- Lengte rode pistes: 80 km
- Lengte zwarte pistes: 67 km
- Lengte alle pistes: 250 km
- Funpark: Ja
- Snowparken: Ja
- Off-piste route: 40 km
- Langlaufen: 50 km
- Gratis skipas kind: Ja, t/m 4 jaar


Wintersport Alpe d’Huez Grand Domaine

De natuur heeft het goed voor met Alpe d’Huez Grand Domaine. Een enorm weids skidomein met skipistes in alle soorten en maten. Van extreem breed, tot avontuurlijk steil! Voor jonge kinderen zijn er uitgebreide kinderskituinen (Jardin des Neiges) en brede blauwe of groene pistes. Voor de experts die uitdaging willen, zijn er fenomenale off-piste mogelijkheden. Met name vanaf de 3330 meter hoge Pic Blanc kan je freeriden dat het een lieve lust is. Veel off-piste runs zijn vanuit de liften niet direct zichtbaar. De kans is dan ook groot dat je later op de dag nog als eerste verse sporen door de eerste poeder kunt maken! 


Alpe d'Huez Frankrijk: eindeloos veel te doen!

Naast de heerlijk glooiende pistes, beschikt Alpe d’Huez Grand Domaine over de langste zwarte afdaling van Europa! De 16 kilomer lange Sarenne slingert zich op indrukwekkende wijze door de vallei. Daarnaast zijn er twee goed aangelegde snowparken met onder andere een laagdrempelige beginners line. Verder is er een funpark en een speciaal aangelegd langlaufcircuit. Naast skiën en snowboarden, biedt Alpe d'Huez ook een scala aan andere activiteiten, zoals langlaufen, snowtuben en paragliden. Er zijn ook tal van bars, restaurants en winkels in het skigebied, evenals verschillende accommodatie-opties, variërend van budgetvriendelijke pensions tot luxe hotels.

Alpe d’Huez behoort, met Les Deux Alpes, tot de twee grootste skigebieden van de Isère regio en zijn samen goed voor in totaal 450 kilometer aan pistes. De onderlinge afstand is slechts 32 km, maar door het klimmen en dalen heb je met de auto al snel 45 minuten nodig. Voor diegene die van spektakel houdt, is er de optie van een helikopter-transfer. Heliskiën is in Frankrijk verboden, maar vervoer per helikopter mag wél. Voor zo’n € 70 p.p. maak je vanaf Altiport Alpe d'Huez de overtocht naar de pistes in Les Deux Alpes.


Skipas Alpe d'Huez

Kies je bij Travelski voor een weekpackage accommodatie en skipas, dan is standaard de 6-daagse skipas Alpe d’Huez Grand Domaine inbegrepen. Deze geeft, zonder dat je opnieuw langs een kassa moet, recht op gratis skiën of boarden in 5 andere skigebieden: Les Deux Alpes (2 dagen), en in Serre Chevalier, Montgenèvre, Sestrières en Puy St. Vincent (elk 1 dag). Tevens krijg je 25% korting op een 1-daagse skipas in off-piste mekka  La Grave. 

Verblijf je In Alpe d’Huez, dan is het gebruik van de skibus met je skipas gratis. Er is een groot indoor-sportcentrum waar je gratis of met korting kunt kiezen uit 30 verschillende activiteiten, van klimmuur tot midgetgolf. Bovendien heb je eenmaal gratis toegang tot het zwembad en de ijsbaan.

Bereikbaarheid Alpe d'Huez

Er zijn verschillende manieren om naar het skigebied Alpe d'Huez te reizen, afhankelijk van waar u zich bevindt. Hieronder enkele opties:

  • Vliegtuig: je kan naar de dichtstbijzijnde luchthaven vliegen, zoals Grenoble-Isère Airport, en vervolgens een huurauto of een shuttlebus naar Alpe d'Huez nemen.
  • Trein: je kan naar Grenoble treinen en vervolgens een bus of een taxi naar Alpe d'Huez nemen.
  • Auto: je kan met eigen vervoer naar Alpe d'Huez rijden. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in het skigebied, maar het kan druk zijn tijdens het hoogseizoen.