Maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport 020 8200 600
Neem contact op
Travelski klantensupport:
020 8200 600

Bereikbaar van Maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

Bel

Veelgestelde vragen

Met deze FAQ-service proberen we zo goed mogelijk je vraag te beantwoorden, onderverdeeld in onderstaande thema’s. Gebruik voor snel zoeken Control+F voor Windows en ⌘+F bij Apple en typ in de zoekbox het gewenste onderwerp.

Is je vraag niet beantwoord of heb je een vraag over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op via: info@travelski.nl.

Alvast bedankt!

Thema’s

Corona-regeling

Hiervoor hebben wij een aparte pagina ingericht, klik hier.

Algemeen & Voorwaarden

Is Travelski lid van de ANVR, SGR, Calamiteitenfonds? 
Ja, wij zijn aangesloten bij zowel de ANVR, SGR als het Calamiteitenfonds.

Hoe wordt er omgegaan met mijn privacy?
De link naar ons privacy beleid vind je hier.

Waar kan ik de disclaimer vinden?
De disclaimer is onderdeel van onze privacy policy. Klik hier om deze te bekijken.

Hoe neem ik contact op met Travelski? 
Je kunt contact met ons opnemen via telefoon en e-mail. Bekijk hier onze contactgegevens.

Wat zijn de openingstijden van Travelski? 
Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden staan wij doorgeschakeld naar onze telefoonservice.

Wat is het rekeningnummer van Travelski? 
IBAN ABN-AMRO: NL18 ABNA 06 43 043 209
Swift/BIC: ABNANL2A

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden? 
De link naar de algemene voorwaarden vind je onderaan elke pagina of klik hier

Kamer- / Accommodatie types

Wat is een cabine? 
Een cabine is een kleine ‘kamer’ met 1 of meerdere slaapplaatsen (vaak met stapelbed). Meestal is een cabine afsluitbaar, maar staat soms in open verbinding met de rest van het appartement en wordt afgeschermd door een wand of gordijn. Ventilatie kan d.m.v. een (binnen)raam, ventilatiekanaal of is niet mogelijk.

Wat is een mezzanine? 
Een mezzanine is een vide (halve etage) die in open verbinding met de woonkamer staat. Een mezzanine is te bereiken via een trap of smalle opgang. De hoogte tussen de vloer en het plafond is op een mezzanine vaak iets lager.

Wat is een slaapnis? 
Dit is een hoek in het appartement, al dan niet afgeschermd door een gordijn, waar een extra slaapplek voor 1 of meerdere personen is gecreëerd. Meestal is dit een stapelbed.

Wat is een duplex appartement? 
Een duplex appartement bestaat uit twee etages, verbonden door een inpandige trap.

Wintersport boeken - Algemeen

Hoe kan ik de beschikbaarheid van een accommodatie bekijken?
Op de accommodatie pagina, in de blauwe kolom aan de rechterkant van de website, staat in het rood de beschikbaarheid per kamertype vermeld. In principe is deze beschikbaarheid real-time maar het is mogelijk dat er een kleine vertraging/hapering plaatsvindt. Ook als er meerdere gebruikers tegelijkertijd reserveren, is het mogelijk dat een product dat getoond wordt als beschikbaar uiteindelijk niet meer beschikbaar is.

Welke kosten zijn standaard verbonden aan mijn boeking? 
Boekingskosten €19,-, Calamiteitenfonds €2,50* en een verplichte SGR bijdrage van €5,- per persoon.
* m.u.v. reizigers woonachtig in België

Wanneer is mijn boeking definitief? 
Je boeking is definitief op het moment dat je akkoord bent gegaan met de ANVR-voorwaarden en de laatste boekingsstap succesvol is afgerond. In de regel ontvang je binnen 2 uur na boeken een bevestigingsmail op het opgegeven e-mailadres als bewijs dat je boeking in goede orde is ontvangen.

Kan ik een optie nemen?
 
Een optie nemen op een appartement is niet mogelijk. Mocht je interesse hebben in een appartement, dan adviseren wij je direct een boeking te maken. Dit is geheel zonder risico door onze soepele annuleringsvoorwaarden waarmee je tot 45 dagen voor aankomst, kosteloos en zonder opgaaf van reden kan annuleren (met uitzondering van onze events de Dutchweek, Snowparade, Winterstarter en Pierre & Vacances accommodaties).
 
Hoe kan ik een preferentie of essentie aanvragen?
> Wat is een preferentie
Onder een preferentie verstaan wij een bepaalde voorkeur. Dit kan bijvoorbeeld een appartement met zuidligging zijn. Een preferentie geven wij door aan de accommodatie, daarna is het aan hen of ze je voorkeur kunnen inwilligen. Het is dus absoluut geen garantie.

> Wat is een essentie
Indien je een wens hebt die van dusdanig belang is dat je alleen boekt als vaststaat dat aan deze wens wordt voldaan, dan is er sprake van een essentie. Een essentie verkrijgen, gaat altijd in overleg met de accommodatieverschaffer, maar is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Voor medische essenties kunnen andere regels gelden.

> Hoe geef ik een preferentie of essentie door?
Deze geef je door per mail: reservations@travelski.nl

Is het aanbod van Travelski standaard inclusief skipas? 
Het is mogelijk verschillende skivakanties: Alleen accommodatie, accommodatie + skipas of accommodatie + skipas + materiaal. Dit aanbod kan echter per accommodatie verschillen. Tijdens het boeken is het mogelijk om je skipas aan te passen aan je persoonlijke wens. 

Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende soorten skipassen / skipas-uitbreiding? 
Deze informatie vind je op de pagina van het desbetreffende skigebied. Zoek je meer specifieke informatie, raadpleeg dan de website van het dorp of skigebied zelf.

Hoe kan ik meerdere appartementen/kamers boeken in één boeking? 
Op de accommodatie pagina kan je middels het selectiemenu het gewenste aantal aangeven. 

Worden er accommodatiekosten gerekend voor een baby?
In principe betaal je een vaste prijs voor je accommodatie. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal personen. Of je nu met 8 volwassenen of 7 volwassenen en 1 baby gaat, de prijs voor de accommodatie blijft hetzelfde. De totale reissom met een baby is echter wel lager dan zonder baby aangezien er voor een baby uiteraard geen skipas beschikbaar is.

Wanneer is er een kinderkorting van toepassing? 
Deze is leeftijdsafhankelijk en verschilt per accommodatie en skigebied. In veel gevallen krijgt een kind korting op de liftpas. In een hotel of pension wordt vaak ook een kinderkorting toegepast bij verblijf op de kamer van de ouder(s). Indien deze informatie bij ons bekend is, dan staat deze op accommodatie-pagina.

Is een kort verblijf (Short stay) mogelijk? 
Dit is mogelijk, maar deze mogelijkheid is wel afhankelijk van de accommodatieverschaffer. Short stays worden over het algemeen niet aangeboden in het hoogseizoen.

Zijn huisdieren toegestaan? 
Dit wordt bepaald door de accommodatieverschaffer. Of er eventuele kosten aan zijn verbonden, kun je vinden op de accommodatie-pagina onder het kopje ‘Faciliteiten’.

Let op: het meenemen van je huisdier dien je per mail aan ons te melden: reservations@travelski.nl

Hoe kan ik speciale eetwensen doorgeven?
Deze geef je door per mail: reservations@travelski.nl

Wat is het bedrag van de schoonmaakkosten? 
Indien van toepassing staat dit vermeld op de accommodatie pagina onder het kopje ‘Faciliteiten’.

Hoeveel bedraagt de aanbetaling van mijn boeking?
Standaard is de aanbetaling 10% over de reissom + overige kosten (€ 19 adm.kosten, bijdrage SGR, Cal.fonds en evt. verzekeringen). De restbetaling dient 35 dagen voor aankomstdatum te zijn betaald.

Let op: een enkele keer vereist een accommodatie een hogere aanbetaling. Meestal zijn dit hotels die een aanbetaling van 50 tot 100% van de reissom vragen. In dat geval stellen we je hiervan op de hoogte.

Welke betalingsmogelijkheden worden geaccepteerd? 
Betalingen op Travelski.nl kunnen gedaan worden via iDeal, Bancontact, Creditcard (Visa, Mastercard) of bankoverschrijving.

Is online betalen bij Travelski veilig? 
Ja, voor online betalingen maken wij gebruik van onze betalingspartner SystemPay. Zij bieden een optimale beveiliging.

Waar kan ik mijn promocode invullen? 
In boekingsstap 1: Opties en verzekering staat onderaan een invulveld om een promocode in te vullen. Deze is hoofdlettergevoelig! 

Wanneer en hoe ontvang ik mijn reisbescheiden? 
Deze worden klaargezet in jouw 'Mijn account' vanaf 10 tot 7 dagen voor aankomstdatum. In het geval van een last-minute boeking, worden de reisbescheiden klaargezet na ontvangst van de gehele reissom.

Wintersport boeken - Extra’s

Kan ik een persoon toevoegen aan mijn boeking? 
Wil je, nadat je een boeking hebt gemaakt, nog personen bijboeken? Stel ons daar z.s.m van op de hoogte, dan bekijken we samen de opties of bekijk de mogelijkheden in 'Mijn account'. 

Kan ik online een annuleringsverzekering toevoegen?
In de boekingsstap 1: ‘Opties en verzekering’ kun je een annuleringsverzekering aan je pakket toevoegen en door op + informatie te klikken, lees je meer over de prijzen en de dekking van onze ZEN annulerings-verzekering.

Kan ik busreis toevoegen aan mijn boeking?
Dat is afhankelijk van de bestemming en de reisdatum. Neem hiervoor contact op via reservations@travelski.nl. 

Kan ik een parkeerplaats reserveren voor mijn auto?
Dat kan, indien op de betreffende accommodatiepagina onder het kopje ‘Faciliteiten” staat aangegeven dat het vooraf reserveren van een parkeerplaats dan wel parkeergarage mogelijk is. Deze voorkeur dien je per mail (reservations@travelski.nl) aan ons door te geven. 

Ontvang ik na het boeken een routebeschrijving? 
Ja, deze is onderdeel van de reisbescheiden. Deze staan klaar in 'Mijn account' vanaf 10 tot 7 dagen voor aankomstdatum. 

Kan ik ski- en snowboardles bijboeken? 
Boekingsstap 1: ‘Opties en verzekering' toont of er ski- en snowboardlessen aangeboden worden. We raden je aan om voor de hoogseizoen weken de lessen vroegtijdig te boeken. Doe je dit ter plaatse, dan hebben veel scholen geen plaats meer of moet je genoegen nemen met incourante lestijden.  

Wat zijn de aanvangstijden van de ski-/snowboardlessen? 
De tijden verschillen per bestemming. Skilessen worden veelal ’s ochtends gegeven van 09:00 – 12:00 uur. Snowboardlessen vaak in de middag. Indien gewenst kunnen wij de exacte tijden voor je opvragen.

Kan ik materiaalhuur toevoegen aan mijn boeking? 
Ja, dit is wel afhankelijk van de geselecteerde bestemming. Indien mogelijk zal dit zichtbaar zijn in boekingsstap 1: ‘Opties en verzekering’. 

Meer informatie over materiaalhuur vind je via deze link.

Wijzigen en annuleren

Hoe kan een reis worden geannuleerd en zijn er kosten aan verbonden? 
Het annuleren van een reis kan alleen schriftelijk, bij voorkeur per e-mail, en dient door de hoofdboeker te worden gedaan.

Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden zoals deze zijn opgesteld in onze aanvullende voorwaarden die je kunt terugvinden op de algemene voorwaarden pagina.

In samenwerking met veel van onze accommodaties is het mogelijk gratis te annuleren tot kort voor aankomst. Met aankomst wordt de aankomstdatum bedoeld zoals deze staat vermeld op de boekingsbevestiging. 

Welke kosten kan ik op een reis- en annuleringsverzekering declareren? 
Hiervoor zijn de voorwaarden van je verzekeraar van toepassing.

Tijdens de wintersport

Is er reisbegeleiding aanwezig op mijn bestemming?
Nee, met uitzondering van onze Skissim accommodaties en evenementen is er geen reisbegeleiding.

Voor vragen of klachten m.b.t. de accommodatie verwijzen wij je in eerste instantie door naar de receptie van de accommodatie. Indien je er niet uitkomt of je hebt andere vragen tijdens je verblijf, neem dan contact met ons op. Dringende vragen of klachten buiten onze openingstijden kunnen gesteld worden via de mail of via ons nood-/servicenummer. Dit staat vermeld in de reisbescheiden. 
  
Hoe werkt de betaling van de borg? 
Bij het inchecken is het gebruikelijk dat de accommodatie je vraagt de borgsom d.m.v. een creditcard te voldoen voordat je de accommodatie betrekt. Hiertoe wordt er een ‘optie reservering’ op je creditcard geplaatst en deze wordt uitsluitend geïncasseerd als er aan het einde van je verblijf iets niet in orde is.
 
Hoe werkt de terugbetaling van de borg? 
Meestal wordt de borg na 10 dagen terugbetaald. Echter, het betalen en terugbetalen van borgsommen verloopt buiten de invloedssfeer van Travelski. Travelski aanvaardt geen aansprakelijkheid voor terugbetaling van borgsommen, al dan niet onder aftrek van evt. inhoudingen. 
  
Wat moet ik doen als ik een late of vertraagde aankomst heb? 
Dan is het essentieel dit te melden bij je accommodatieverschaffer ruimschoots voor aankomst. Je vindt de contactgegevens op de accommodatie voucher.
 
Wat is de toeristenbelasting?
Dit is een verplichte gemeentebelasting en wordt per persoon per dag berekend. Het bedrag varieert per dorp en klassificatie accommodatie. Je voldoet deze belasting op de dag van aankomst bij de receptie wanneer je je sleutels krijgt.

Moet het appartement worden schoongemaakt voor vertrek? 
Ja, je dient ervoor te zorgen dat je je appartement schoon achterlaat bij vertrek, anders worden er schoonmaakkosten in rekening gebracht en eventueel op je borg ingehouden. Let op: dit is niet het geval indien de schoonmaakkosten inbegrepen zijn. Maar ook dan dient de keuken/kitchenette schoon achtergelaten te worden. Indien van toepassing staat dit vermeld onder ‘Faciliteiten’ op de accommodatie pagina op onze website. 

Na afloop van de wintersport

Waar kan ik een klacht indienen? 
Uiteraard doen wij er alles aan om je wintersportvakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kan echter gebeuren dat er zich tijdens je wintersportvakantie iets voordoet waarover je niet tevreden bent. Zoals in de ANVR voorwaarden en in de reisbescheiden nadrukkelijk staat vermeld, dien je hier als volgt melding van te doen:
> Meld de klacht direct bij de receptie van je accommodatie, zodat zijn het ongemak kunnen verhelpen.
> Kom je er met de accommodatieverschaffer niet uit, neem dan contact op met ons nood-/servicenummer. 

Deze handelswijze is noodzakelijk omdat Travelski, op het moment dat je de klacht kenbaar maakt, meestal direct actie kan ondernemen.

Ben je niet tevreden met de geboden oplossing en heb je dit tijdens je verblijf aan ons gemeld, dan kun je tot uiterlijk 12 maanden na terugkomst schriftelijk een klacht indienen. Alleen wanneer je je aan de genoemde voorwaarden houdt, kunnen wij je klacht in behandeling nemen. Wanneer je er voor kiest dit niet te doen, dan is Travelski (Snowtime B.V.) volgens de ANVR voorwaarden gemachtigd je klacht niet in behandeling te nemen. Travelski (Snowtime B.V.) is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen (onderdeel van de SGC). Bij deze onafhankelijke commissie kan de consument terecht om zijn reisgeschil te laten beslechten. Voor verdere informatie verwijzen wij je naar de ANVR-voorwaarden.

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden?

Stuur je vraag op naar info@travelski.nl en we proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.