• Home
  • > Wintersport in April

Ga op Wintersport met je familie

Wintersportbestemmingen - Familieskigebieden
Op wintersport gaan met je familie en kinderen is één van de mooiste vakanties die je met je gezin kunt beleven. Of je nu met jonge kinderen naar de sneeuw gaat of dat zij al iets ouder zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. De meeste gezinnen kiezen ervoor om met de auto te reizen. En daar valt veel voor te zeggen, binnen 10 tot 12 uur ben je vanuit Nederland vaak op de plaats van bestemming. Als je je oriënteert op de Alpen dan komen hiervoor heel wat bestemmingen in aanmerking. Frankrijk en Oostenrijk zijn met afstand favoriet, maar vergis je niet in mogelijkheden in Italië. 

Een skivakantie met het gezin, daar kijk je al maanden verlangend naar uit. Samen onbezorgd genieten van de bergen, zon en sneeuw. Voor skiën met kinderen is het fijn als de accommodatie een handige ligging heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de kinderskischool, een brede oefenpistes en kindvriendelijke skiliften. Het klinkt als een tegeltjeswijsheid, maar heeft je kind het naar z’n zin, dan kan jij je als ouder ook ontspannen!
Bij Travelski vind je veel scherpe aanbiedingen, vakantieclubs en flexibele skipakketten in gezinsvriendelijke skigebieden. Travelski heeft een ruime selectie van kindvriendelijke bestemmingen voor de perfecte wintersport met kinderen. Wij adviseren jou graag bij het uitzoeken van de accommodatie, skipassen, skimateriaal, verzekeringen en zelfs het eten.

Waar wil je heen met de familie?
Kijken we in Frankrijk dan weten we dat de meer traditionele en dorpsachtige bestemmingen populair zijn bij families. Denk dan aan St. Jean d'Arves, Samoëns, Serre Chevalier, St. Martin de Belleville, Les Orres, La Norma of Plagne Bellecôte.
Of anders de modernere dorpen die in de grote, meest prachtige skigebieden liggen zoals Les Arcs, La Plagne, Tignes en Les Menuires. Stuk voor stuk voorzien van buitengewone faciliteiten om dé ultieme wintersport beleving voor jong en oud te kunnen bieden. 
Een groot aantal Franse dorpen verwierf het label 'Family Plus': Les Menuires, Alpe d'HuezChamrousse, La Rosière en Val Thorens om er maar een paar te noemen. Zij voldoen ruimschoots aan de strenge criteria om families een onbezorgde wintersportvakantie te kunnen bieden.
Fun op de pistes
Het helpt enorm om bij de kennismaking en leren van de skisport de fantasie bij kinderen te prikkelen. Veel dorpen en skigebieden spelen hier spelenderwijs op in. Mooie voorbeelden zijn La Plagne met een cowboy-parkje in Western-style, een sprookjesparcours in het bos en sledepony's. Verder biedt Les Arcs met de Mille8 een 900 meter lang funpark met sensationele bochten door het bos en allerlei obstakels. 

Familie wintersport in Val Thorens
Dat wij Val Thorens letterlijk en figuurlijk hoog hebben zitten, is algemeen bekend. Het is Europa’s hoogst gelegen dorp en de meeste accommodaties liggen direct aan of nabij de pistes. Bovendien ligt zo’n 90 procent van de pistes boven de 2000 meter, zeer sneeuwzeker dus! 
Een heerlijk idee om met je kind de deur uit te stappen en direct de piste op te kunnen. De kindvriendelijkheid van het dorp komt tot uiting in de skiklasjes voor alle leeftijden, kinderdagverblijven, kinderskituinen, indoor-speelpark, ijsbaan en sleeparcours. Tijdens onze familie-events Dutchweek en SnowParade organiseren we van alles en bieden we Nederlandse skilessen, lunchopvang en kinderdisco’s. Check hier onze aanraders accommodaties in Val Thorens voor de familie
In Frankrijk liggen over het algemeen de gezinsvriendelijke accommodaties aan of in de buurt van de pistes, dit bespaart je tijd en gedoe en geeft je makkelijk toegang tot de skiliften. Je kunt kiezen uit een breed scala aan vakantieadressen, van privé-appartementen en résidences tot self-catered chalets, van hotels tot  vakantieclubs - kies gewoon dat wat het beste past bij je budget en bij je wensen.
In de wintersportplaatsen zijn alle diensten en services er op gericht om het welzijn en de ontspanning van de wintersporters naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Als je met kinderen op skivakantie gaat dan zijn details belangrijk en telt dit in het kwadraat. Dat pistes uitsluitend het speelterrein voor volwassenen zijn, is een gotspe. Kinderen zijn de klanten van de toekomst. Totdat ze oud genoeg zijn om hun eigen pad te kiezen, zullen ze zich veilig moeten voelen, plezier hebben en vrienden maken in de skiklasjes, kinderopvang en kinderclubs!