maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
reservations@travelski.nl

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

  • Home
  • > Skien met pasen

Skien paasvakantie: boek inclusief skipas

Skien met pasen

Als de paasvakantie aanbreekt, kun je misschien geneigd zijn naar een vakantie aan het zwembad of naar het strand te gaan, maar als skiën je passie is, zou dit wel eens de ideale tijd kunnen zijn om te gaan.

Februari is misschien een van de populairste periodes voor gezinnen om te skiën, maar heb je er wel eens aan gedacht om tijdens de paasvakantie te gaan? Voor veel skigebieden in de Alpen is het absoluut niet te laat om de piste op te gaan, en het kan de perfecte manier zijn om de februaridrukte te vermijden. Niet alleen kun je een rustigere en meer ontspannen sfeer op de pistes vinden, omdat we niet meer in het hoogseizoen zitten kun je zelfs aanzienlijk besparen.

Er bestaat een misvatting dat april een beetje te laat in het jaar is om echt het beste uit een skireis te halen. Maar dat is verre van de waarheid! Het is zeker mogelijk om met pasen te skiën, je moet alleen een paar tips en trucs in gedachten houden om jezelf de beste kans te geven om te profiteren van de voordelen van skiën in de lente.

Een van de grootste troeven van het voorjaarsskiën is gewoon weten waar je heen moet. En de beste plaats om je onderzoek te beginnen is bij skigebieden op grote hoogte.

Skigebieden op grote hoogte

Als je wat hoger de bergen in gaat, vind je skigebieden met een hogere en langduriger sneeuwzekerheid. Sommige hebben zelfs het hele jaar door sneeuw! De reden hiervoor is dat hoe hoger je de bergen ingaat, hoe ijler de atmosfeer wordt, waardoor de temperaturen kouder worden. En dat betekent vaak meer sneeuw.

Enkele mooie voorbeelden van skigebieden op grote hoogte die je tijdens de paasvakantie zou willen bezoeken zijn:

Chamonix

Chamonix, een van de oudste skigebieden van Frankrijk, ligt in het enorme Mont Blanc Massief in de Alpen, een gebied met bergen waaronder de beroemde Mont Blanc (de hoogste berg van Europa op 4.810 m boven de zeespiegel).

Precies tussen drie landen in - Frankrijk, Italië en Zwitserland - maakt de hoge ligging van het skigebied rond Chamonix de perfecte optie voor degenen die tijdens de paasperiode willen skiën. Het Grand Montets gebied heeft in april prachtige omstandigheden, met zijn schaduwrijke noordhellingen en hoogtes van ruim boven de 3000m.

Les Deux Alpes

Besneeuwde bergen zijn er in overvloed in Les Deux Alpes. Met de magische mix van grote hoogte en gletsjers staat Les Deux Alpes garant voor natuurlijke sneeuw, zelfs in de zomer!

Tignes & Val d'Isère

La Grande Motte is een grote gletsjer in het skigebied Tignes, die op een enorme hoogte van 3.653 meter boven de zeespiegel ligt. Met een skilift die je tot 3453 meter hoogte brengt, geeft een bezoek aan Tignes je gemakkelijk toegang tot sneeuwzekere pistes waar je zelfs in juli en augustus op kunt skiën.

Val d'Isere heeft prachtige, op het noorden gerichte hellingen, waardoor de sneeuwval in het voorjaar beperkt blijft; samen met de hoge ligging zijn dit ideale omstandigheden voor skiën in het late seizoen.
Deze skioorden blijven open tot begin mei, dus het is geen enkel probleem om een paasvakantie te boeken in het Espace Killy skigebied.

Val Thorens

Val Thorens maakt deel uit van 's werelds grootste skigebied Les Trois Vallées (600 km skiplezier!), en is de thuisbasis van de legendarische Glacier de Pécle. 

Val Thorens is tot in begin mei open voor skiërs en staat bekend om zijn skiën aan het eind van het seizoen. Het is het hoogste grote skigebied van Europa, dus je kunt erop vertrouwen dat je er ook tijdens de paasperiode uitstekend kunt skiën. 

Skien in april: zon & sneeuw

Skiën in april biedt een aantal voordelen, zoals:

- Warmere temperaturen: De temperatuur in april is vaak warmer dan in de wintermaanden, waardoor het comfortabeler is om te skiën.

- Minder drukte op de pistes: In april zijn er vaak minder mensen op de pistes, waardoor de wachttijden voor de liften korter zijn en de pistes rustiger.

- Beter zicht: Door de heldere lucht in april is het zicht op de bergen vaak beter dan in de winter.

- Mogelijkheid om in zon te skiën: De zon staat hoger in de lucht in april, waardoor er meer kans is om te skiën in de zon.

- Mogelijkheid voor off-piste skiën: In april is de sneeuw vaak zacht en geschikt voor off-piste skiën.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat april een overgangsmaand is en de sneeuwcondities kunnen wisselend zijn. Het is dus aan te raden om voor vertrek informatie in te winnen over de huidige sneeuwcondities.

Webcams en sneeuwcondities

Als je een meer opportunistische aanpak plant bij het boeken van je skivakantie met pasen, en je optimaal wilt profiteren van last minute aanbiedingen, hebben veel websites van skigebieden webcams die een live beeld geven van de huidige skicondities. Op die manier kun je in de gaten houden hoe de sneeuwval in het door jou gekozen skioord is, en je reis boeken in de veronderstelling dat je weet wat voor omstandigheden je bij aankomst kunt verwachten.

Dus, als je droomt van een ontspannen après-ski in de zon met je dierbaren, probeer dan tijdens de paasvakantie te gaan skiën!