Veilig betalen

Jouw aankopen online en via telefoon zijn 100% veilig

Betaling via telefoon

Wanneer je reserveert via de telefoon, zullen je bankgegevens direct nadat je betaling is afgerond worden vernietigd en geen enkele persoonlijke informatie zal bijgehouden worden door onze reserveringsdienst. Bijgevolg moet je wel minimum een maand voor je vertrek opnieuw contact met ons opnemen om je openstaande rekening af te betalen (in het geval je enkel een voorschot op je reservatie heeft betaald). 

Online reservering

Om ervoor te zorgen dat de aankopen via internet 100% veilig verlopen, maken we gebruik van het betalingssysteem Systempay 3D Secure. Het SSL-systeem is een techniek die door de meerderheid van de internetspelers wordt gehandhaafd. Jouw bankgegevens worden versleuteld zodra we ze ontvangen zodat ze in alle veiligheid en vertrouwen doorgestuurd kunnen worden. Wanneer je je bestelling wilt afronden, kom je direct terecht op volledig beveiligde webpagina's van de online betaalservice van onze bankinstelling. Je kan de veiligheid verifiëren door te kijken naar de "https://" (staat voor http secure) die verschijnt bovenaan de URL van de internetpagina. Indien er, ondanks al deze voorzorgsmaatregelen, toch iets misloopt na een uitgevoerde transactie op onze website, dan is je bankinstelling verplicht de gedebiteerde bedragen terug te betalen. Ons team verbindt zich ertoe je bij te staan bij alle acties die daarvoor ondernomen moeten worden. Voorwaarden voor deze verbintenis: Bij een incident dien je direct een mail te sturen naar info@travelski.com met details over het desbetreffende incident.

Technische uitleg

Wat is SSL? (Betalingsbeveiliging)

De recente technologische ontwikkelingen bij browsers en servers staan internetgebruikers toe om ten volle te genieten van de internetdiensten zonder zich zorgen te moeten maken om fraude. Twee voorbeelden: de SSL die ontwikkeld werd door Netscape en de Secure Hypertext Transfer Protocol (S-HTTP) ontwikkeld door Terisa Systems, Inc. SSL is zo succesvol vanwege zijn eenvoudig gebruik en door de implementering in alle internetbrowsers die op de markt beschikbaar zijn: je zal naast je zoekbalk een klein sleuteltje of slot terugvinden als de server die informatie naar je stuurt SSL gebruikt. Dit protocol zorgt ervoor dat in de eindfase de browsers en servers elkaar toegang gaan verlenen en de informatie die aan elkaar wordt doorgegeven, beveiligd is. Aan de hand van cryptografische technieken, zoals encryptie en elektronische handtekening kunnen: internetbrowsers en -servers elkaar goedkeuren; de website-eigenaars toegang tot specifieke servers, databanken, documenten of diensten controleren; vertrouwelijke gegevens worden uitgewisseld tussen browser en server zonder dat een derde er onrechtmatig de hand op kan leggen; we ervoor zorgen dat uitgewisselde gegevens tussen browsers en servers niet beschadigd geraken (hetzij per abuis hetzij moedwillig) zonder het op te merken.

Wat is het cybersecurity certificaat?

De sleuteltjes waaruit blijkt dat je internetsessie beveiligd is via de SSL of S-HTTP protocols, heten cybersecurity certificaten. Zonder deze authentieke en betrouwbare certificaten garanderen de SSL of S-HTTP protocols geen enkele veiligheid. De kwalificatieprocedure om de webservers en hun clients via de protocols als SSL en S-HTTP elkaar hun goedkeuring te geven, heet cybersecurity certificiaat X.509. Doorgaans omvat een certificaat een publieke sleutel, een naam en eveneens andere velden om de eigenaar te identificeren. Daarnaast vind je ook een vervaldatum, een serienummer, de naam van de organisatie die het certificaat mee ondertekent en de handtekening zelf. Het werkt een beetje zoals een paspoort: het is een identiteitsbewijs en is gecreëerd door een derde, meer bepaald een onafhankelijk orgaan die de echtheid van de informatie controleert. Dit certificerend orgaan (Certifying Authority, CA) kan vergeleken worden met het paspoortkantoor: het verifieert je identiteit, creëert een erkend en betrouwbaar document dat verklaart wie je bent en levert het document af.

Wat is certificeringsautoriteit en een certificering door derden?

Een certificeringsautoriteit (CA) is een betrouwbare instantie verantwoordelijk voor de uitgifte van certificaten die gebruikt worden voor het identificeren van individuele gebruikers, systemen of andere entiteiten die een informaticanetwerk gebruiken. Een gebruiker verschaft zijn persoonlijk, door derden getekend certificaat aan de servers van hun keuze die het dan op hun beurt gebruiken om de veiligheid te garanderen. De gebruiker houdt enkel één certificaat bij (het zijn, dat in zekere zin zijn elektronische handtekening is) en moet slechts één wachtwoord onthouden (hetgeen zijn certificaat beschermt). Naast de gebruiker heeft ook de serverbeheerder baat bij een dergelijk systeem. In feite ben je bij het online shoppen beveiligd alsof je in een gewone winkel aan de kassa betaalt.

Hoe ben ik op afstand zeker dat ik het certificaat van mijn client teken (die ik nog nooit eerder gezien heb)?

In een ingewikkeld informaticanetwerk zoals het internet, is de certificering door derden noodzakelijk gezien alle relaties die er heersen tussen servers onderling. De servers en clients hebben absoluut geen vertrouwensrelatie opgebouwd maar desalniettemin willen ze allebei een beveiligde internetsessie waarbij een vertrouwensband noodzakelijk is. Daar komt de befaamde certificeringsautoriteit in tussen. Gezien beide partijen vertrouwen hebben in deze CA en deze op haar beurt garant staat voor de partijen door hun certificaten te valideren, zullen de beide partijen elkaar erkennen en vertrouwen hebben in elkaar. De internetsessie kan dus zonder enig risico op fraude verlopen.