Vragen

Antwoorden

CORONAREGELING

Negatief reisadvies

Mits de Nederlandse overheid / Ministerie van Buitenlandse zaken aangeeft dat het reisadvies voor jouw bestemming negatief is (code rood of oranje), heb je het recht om gratis te annuleren. Dit geldt als de bestemming binnen de twee weken voor vertrek op code rood of oranje is. De klant zal in dit geval de aanvraag voor terugstorting per mail of telefoon moeten doen. Na goedkeuring van de aanvraag zal Travelski de reissom (excl. administratiekosten + bijdrage calamiteitenfonds) binnen 14 dagen terugstorten op de rekening van de klant.

Meer info omtrent jouw rechten als reiziger: Consuwijzer

Als de lokale overheid op jouw bestemming aangeeft dat de bestemming gesloten is voor reizigers (binnen 2 weken voor vertrek), dan is Travelski genoodzaakt jouw reis kostenloos te annuleren.


RESERVERINGEN

Hoe ver van tevoren moet ik een reserveringmaken?

Je kan een reservering maken tot en met de dag van vertrek.

Hoe kan ik een gekregen prijs boeken?

Als je een gekregen prijs wil boeken, heb je twee opties:

- Je kan het online boeken door je in te loggen in "Mijn Account" en zo te betalen met credit card (Visa, Eurocard, Mastercard, American Express) en IDEAL.

- Je kan een van onze adviseurs bellen op 020 71 185 70 (in Nederland) of 0800 26073 (in Vlaanderen) en je bestelling af te ronden met credit card (Visa, Eurocard, Mastercard, American Express).

Wat moet ik doen als ik niet direct op de website kan betalen of als ik advies wil?

Neem telefonisch contact met ons op 020 71 185 70 (in Nederland) of 0800 26073 (in Vlaanderen).

N.B. Administratiekosten voor telefonische reserveringen zijn hoger dan online reserveringen.

Kan ik een vrijblijvende pre-reservering (optie) aanvragen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Is de beschikbaarheid van appartement getoond in real time?

In principe is dit real-time. Af en toe kan het wel gebeuren dat er een kleine vertraging plaatsvindt.

Ook als er meerdere gebruikers tegelijkertijd reserveren, is het mogelijk dat een product dat getoond wordt als beschikbaar niet meer beschikbaar is.

Waarom moet ik mijn contactgegevens verschaffen?

Je reisdocumenten worden per e-mail verstuurd, je e-mailadres is hiervoor essentieel voor je reservering. We hebben ook je contactgegevens nodig (het liefst een mobiele telefoonnummer) mocht het nodig zijn dat we contact met je moeten nemen. We zullen nooit jouw gegevens delen met een derde partij; je kan deze gegevens dus in volle vertrouwen invoeren. Een mobiele telefoonnummer is essentieel als je de “Sneeuw caterer” optie heeft gereserveerd.

Wat zijn de administratiekosten?

€15 voor online reserveringen betaald met een credit card;.

Administratiekosten zijn verhoogd met €12 als de deposito betaald werd met credit card op de site maar de saldo van de reservering met een andere middel is betaald dan een credit card.

De kosten kunnen naar beneden variëren, afhankelijk van marketingcampagnes.

Hoe weet ik of mijn reservering gelukt is?

Je zult een bevestigingsemail van je reservering binnen 2 uur ontvangen. Als je geen e-mail ontvangt, bel onze Klantenservice 020 71 185 70 (in Nederland) of 0800 26073 (in Vlaanderen), maar maak in geen enkele omstandigheid een nieuwe reservering.

Wat als ik twee of meer reserveringen per ongeluk heb gemaakt terwijl ik er maar één wilde maken?

Als je twee of meerdere identieke reserveringen hebt gemaakt terwijl je er maar een wilde maken, moet je gelijk een e-mail sturen naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com en aangeven dat je alleen een nodig hebt. De e-mail moet de naam van de persoon die de reservering heeft gemaakt aangeven, zowel als de referentienummers. Stuur ons ook de bankgegevens van de persoon die voor de reservering heeft betaald. Annuleringskosten van €10 voor elk reservering die geannuleerd moet worden, zijn van kracht.

Hoe kan ik een wijziging maken aan mijn reservering?

Als je iets wilt wijzigen aan een bevestigde reservering, verzend je aanvraag via email naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com, geef je referentienummer en naam van degene die de boeking heeft gemaakt aan. Wijzigingen kunnen worden gemaakt als gevolg van beschikbaarheid.

Wijzigingskosten zullen van toepassing zijn bovenop de eventuele kosten van onze leveranciers. Bijkomende kosten gedeclareerd door onze leveranciers moeten eerst worden goedgekeurd door de klant.

Wijzigingskosten:

- €15 voor boekingen onder €300

- €30 voor boekingen tussen €301 en €599

- €50 voor boekingen tussen €600 en €1799

- €80 voor boekingen van €1800 of meer.

Kan ik mijn reis annuleren?

Je kan je reis annuleren. Je moet ons echter wel aangeven als je dit wilt doen, als het nou volledig of gedeeltelijk is, voor welke reden dan ook, door een geregistreerde brief op te sturen naar TRAVELSKI.COM / Annulering, 92-98 Boulevard Victor Hugo, 92110 Clichy, Frankrijk. De ontvangstdatum bepaalt de datum van de annuleringsverzoek. Vergeet niet de bankgegevens van de persoon die voor de reis heeft betaald in te sluiten samen met uw annuleringsverzoek. Travelski.com zal het volledige bedrag terugbetalen behalve voor administratiekosten, wijzigingskosten, managementkosten en bedragen van verzekeringspremies die nog steeds zijn verworven door Travelski.com en zal de ingehouden bedragen aftrekken in de boetes die in de onderstaande schaal staan ​​vermeld:

- Meer dan 60 dagen voor vertrek: 25% van het reisbedrag;

- Tussen 60 en 30 dagen voor vertrek: 50% van het reisbedrag;

- Tussen 29 en 15 dagen voor vertrek: 75% van het reisbedrag;

- Minder dan 14 dagen voor vertrek of no show: 100% van het reisbedrag.

LET OP!

Deze voorwaarden kunnen veranderen mits er een speciale aanbieding geldt op het moment van boeken.

Mits er geboekt is met de actie “1% vooraf aanbetalen en gratis annuleren t/m 45 dagen voor startdatum eerste vakantiedag” dan heeft de klant daar recht op. De klant betaald de andere 99% 45 dagen voor eerste vakantiedag en kan zonder specifieke reden gratis annuleren t/m 45 dagen voor de eerste vakantiedag.

Hetzelfde geldt voor:
- Skivakanties waarbij vermeld wordt dat je t/m 15 dagen voor vertrek gratis kan annuleren. (Voorbeeld: je aankomstdag is 30 december dan kan je op 15 december nog annuleren)

Wanneer en hoe ontvang ik mijn reisdocumenten?

We verzenden je reisdocumenten via email binnen 2 uur na het ontvangen van de volledige betaling voor je reservering. Je moet deze reisdocumenten uitprinten en aantonen bij aankomst om je sleutels en eventuele andere diensten die je hebt gereserveerd te krijgen.

Soms worden onze e-mails als spam gezien. Als je geen email heeft ontvangen met je reisdocumenten, check eerst je spam/ongewenst. Als je ze nog steeds niet heeft ontvangen binnen 2 uur, neem contact op met onze Klantendienst 020 71 185 70 (in Nederland) of 0800 26073 (in Vlaanderen), maar maak vooral geen nieuwe reservering.


BETALING

Welke betalingsmethodes accepteren jullie?

We accepteren betalingen met IDEAL, credit card (Visa, Master Card, AMEX) en PayPal.

Is online betaling veilig?

Onze online betalingen zijn beveiligd via SYSTEMPAY door La Baque Populaire Rives de Paris en we bewaren nooit je bankgegevens.

Wat als mijn betaling is geweigerd?

Soms worden betalingen geweigerd omdat het totale bedrag het limit voor credit card betalingen vastgesteld door je bank, overschrijdt. Als dit gebeurt, vernieuw de pagina niet en maak een nieuwe reservering, of bel onze Klantendienst 020 71 185 70 (in Nederland) of 0800 26073 (in Vlaanderen).

Wanneer wordt mijn account gedebiteerd?

Als je een reservering 30 dagen voor vertrek maakt, wordt 25% van het totale bedrag gedebiteerd bij reservering en de saldo is automatisch 30 dagen voor vertrek gedebiteerd.

Als je je reservering minder dan 30 dagen voor vertrek maakt, wordt het volledige bedrag gedebiteerd.

Kan ik betalen door meer dan een credit card te gebruiken?

Nee, je kan maar een credit card gebruiken voor een reservering.

Heb ik een hechte reservering eenmaal ik online heb betaald?

Zodra we je betaling hebben ontvangen, is je reservering hecht en onherroepelijk. In het zeldzame geval van geen beschikbaarheid, zullen we contact met je opnemen om een andere accommodatie optie geschikt voor je benodigdheden te vinden. Als er geen alternatief is die goed voor je is, vragen we je om de bankgegevens van degene die de boeking heeft betaald om door te gaan met een terugbetaling.

Hoe maak ik gebruik van een promo code?

Om gebruik te maken van een promo code, moet je het invoeren wanneer je je online reservering maakt of de Klantendienst medewerker vertellen tijdens het maken van een telefonische reservering. Je kan geen promo codes gebruiken nadat de reservering gemaakt is.


REIS- / VAKANTIEVERZEKERING

Moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

We bieden altijd de mogelijkheid voor de aankoop van een annuleringsverzekering. Als je je reis annuleert voor vertrek, moet je annuleringskosten betalen tenzij je een annuleringsverzekering heeft. Deze kosten worden afgetrokken van het bedrag van je reis en worden hoger hoe dichterbij je komt bij de vertrekdatum. Een annuleringsverzekering laat je alle of een deel van de kosten behouden door de touroperator nadat annuleringskosten zijn toegepast overeenkomstig met de contractvoorwaarden, terugkrijgen.

- Annuleringsverzekering betekent dat je reis terugbetaald zal worden in het geval van onvoorziene omstandigheden voor vertrek (overeenkomstig met de contractvoorwaarden).

- Repatriëringsverzekering dekt on-piste herstel, assistentie, repatriëring en onderbreking van de reis (overeenkomstig met de contractvoorwaarden)

- Verzekering in geval van diefstal of breuk van skiuitrusting laat je terugbetaald worden als je skiuitrusting breekt of schade opdoet (overeenkomstig met de contractvoorwaarden).

Wat moet ik doen als ik een ongeluk heb?

Als je een repatriëringsverzekering heeft gekocht, zullen de stappen die gevolgd moeten worden uitgelegd zijn in het reisdocument dat je via email ontvangt voor je vertrek. Vergeet dit niet uit te printen en bij de hand te houden bij vertrek.


ACCOMMODATIE

Hoe laat zal mijn appartement beschikbaar zijn?

Tijden kunnen variëren afhankelijk van de accommodaties. Bekijk de details in de beschrijving van het appartement dat je gekozen hebt. Check-in en check-out tijden zullen ook op je accommodatie voucher aanwezig zijn.

Aankomsten nemen meestal rond 17:00 uur plaats.

Houd er rekenging mee dat je geen toegang zult hebben tot je accommodatie eerder dan de geïndiceerde tijd op je accommodatie voucher.

Wat moet ik doen als ik een late of vertraagde aankomst heb?

Als je een late of vertraagde aankomst hebt, is het essentieel dat je dit meedeelt aan je gastheer zodat ze klaar zijn voor je aankomst. Je kan hun contactgegevens op de accommodatie voucher vinden.

Sommige gastheren kunnen kosten in rekening brengen voor late aankomsten.

Moet ik een deposito betalen? Zo ja, wie moet ik betalen en hoeveel?

Je zal voor een deposito worden gevraagd per appartement wanneer je je sleutels krijgt. Het bedrag verschilt overeenkomstig met verschillende residenties en soort appartement. Bekijk de beschrijving van het appartement dat je hebt gekozen.

Wat is de toeristenbelasting (taxe de séjour) en wie moet ik betalen?

Dit is belasting voor de gemeenteraad. Het is verplicht en is per persoon per dag berekend. Het bedrag varieert in verschillende dorpen. Je moet deze belasting betalen op de dag van aankomst bij de receptie wanneer je je sleutels krijgt.

Zijn de foto’s van de accommodaties op de website echte foto’s van de accommodatie die ik wil boeken?

Foto’s gepubliceerd op de website of verstuurd via email zijn illustratief en niet contractueel. De accommodatie die je kiest, lijkt misschien niet precies op de foto's.

Beschrijvingen van accommodaties (grootte, lay-out, soort bedden …) zijn geschreven als soort, dit betekent dat twee appartementen van hetzelfde soort een beetje kan variëren.

Wat zijn de exacte data van mijn reservering?

Afhankelijk van het soort vakantie dat je hebt geboekt, zal je appartement gereserveerd zijn van zaterdag tot de volgende zaterdag, of van zondag tot de volgende zondag, i.e. 7 nachten. Dit is niet toepasbaar voor weekends en korte vakanties.

Om hoe laat moet ik uit mijn accommodatie?

In het algemeen moet je uit je accommodatie om uiterst 10:00 uur voor een vakantie van een week die begint op zaterdag en eindigt op zondag.

Ik wil een 4-persoons appartement voor 2 personen. Hoeveel kost dit?

Als je alleen een accommodatie boekt, blijft de prijs hetzelfde, het maakt niet uit hoeveel personen in het appartement blijven.

Als je een pakket neemt, zijn de prijzen per persoon gebaseerd op maximum bezit van het appartement. Prijzen per persoon zijn automatisch aangepast als er mindere personen zijn dan het maximum bezit.

Ik ben mijn reisdocumenten kwijt. Wat moet ik doen?

Als je je reisdocumenten kwijt raakt, stuur een email naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com zodat een van onze werknemers van Klantendienst je je reisdocumenten via email kan sturen.

Hoe krijg ik mijn deposito terug?

Je gastheer betaalt je deposito terug na het bekijken van het appartement en boedel aan het eind van je verblijf, voorzien dat er geen schade is en het appartement schoon is.

Je kan je deposito ook per post ontvangen wanneer je weer thuis bent.

Wordt mijn baby gerekend als een volle persoon in een boeking?

Ja, baby’s moeten worden opgenomen in het aantal deelnemers in de reservering.

Wordt linnengoed aangeboden in de appartementen?

In meeste residenties wordt linnengoed niet aangeboden. Voor meer informatie, bekijk de beschrijving van het appartement dat je hebt gekozen.

Je gastheer betaalt je deposito terug na het bekijken van het appartement en boedelZijn er televisies in de appartementen?

Als een televisie niet in de beschrijving van het appartement staat, kan het zijn dat je een kan huren afhankelijk van de beschikbaarheid. Huurkosten kunnen variëren per residentie.

Is er een wieg in het appartement?

Als een wieg niet in de beschrijving van het appartement staat, kan het zijn

dat je een kan huren afhankelijk van de beschikbaarheid. Huurkosten kunnen variëren per residentie.

Zijn huisdieren toegestaan?

Niet alle residenties staan huisdieren toe, dus bekijk de beschrijving voordat je boekt. Het is de verantwoordelijkheid van de klant de gastheer te vertellen dat hij een huisdier meeneemt. Houd er rekening mee dat er extra kosten zijn voor huisdieren in residenties die huisdieren toestaan die bij aankomst moeten worden betaald. Er is een limiet voor het aantal huisdieren die toegestaan zijn per reservering. Dieren moeten aan de lijn in gemeenschappelijke gebieden. Je moet de gastheer aangeven hoe groot de dier is en hoeveel hij weegt. Dieren die zwaarder zijn dan 15 kg worden niet geaccepteerd. Aanvalshonden (zoals pitbulls) en bewakingshonden of defensiehonden zijn verboden in alle accommodaties die beschikbaar zijn op Travelski.com. Je moet de gastheer actuele vaccinatiedocumenten tonen voor elk huisdier.

Moeten we het appartement schoonmaken voor vertrek?

Ja. Als het appartement niet helemaal schoon is wanneer je vertrekt, zal de gastheer je schoonmaakkosten in rekening brengen.

Kan ik een verzoek indienen met betrekking tot de locatie van de accommodatie die ik heb gekozen?

Als je een specifieke verzoek hebt met betrekking tot de locatie van je accommodatie, stuur een email naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com. Vermeld je referentienummer en naam van de persoon die heeft geboekt. We zullen dit verzoek doorsturen naar onze partner.

N.B.: Het zijn de residenties die de appartementen onderverdelen. We kunnen hierdoor niet garanderen dat je verzoek geaccepteerd zal worden. Onze partner zal echter altijd zijn best doen om je wensen waar te maken.

Hoe boek ik een extra optie (hoge stoel, televisie, parkeerplaats…)?

Als toegevoegde opties zoals hoge stoel, een kinderbed, televisie, of een parkeerplaats niet al toegevoegd is in je boeking, moet je dit aanvragen van de residentie.

Stuur een email naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com en vermeld je referentienummer en de naam van de persoon die heeft geboekt. We zullen het doorsturen naar onze partner.

Als je al een accommodatie voucher heeft, kan je direct contact opnemen met de partner gastheer. Contactgegevens zijn op de accommodatie voucher. N.B: Omdat het individuele gastheren zijn die deze diensten aanbieden, kunnen we niet garanderen dat je verzoek geaccepteerd zal worden. Onze partner doen echter altijd hun best om iedereens wensen te vervullen. Houd er rekening mee dat deze toegevoegde opties betaald moeten worden bij de residentie.

Wat als ik niet blij ben met mijn accommodatie en ik een klacht wil indienen?

Als je problemen hebt met de accommodatie (ontbrekende apparaten of vieze gebieden bijvoorbeeld) of andere diensten bij aankomst, moet je direct contact opnemen met de dienst aanbieder om het op te lossen. Er wordt geen rekening gehouden met klachten die 12 uur na aankomst ontvangen zijn.

Als je een klacht wil indienen, moet je binnen maximum 15 dagen na het eind van je reis naar ons schrijven. Enkel brieven verstuurd met geregistreerde post zullen meetellen. Wij verwerken geen klachten ontvangen via email.


BESCHERMING EN VEILIGHEID

Accreditatie partners

Travelski is officieel aangesloten en beschermd door de ANVR, Calamiteitenfonds en het Franse APST. Voor meer informatie omtrent wat dit precies voor jou betekend, verwijzen je graag door naar www.travelski.com/keurmerkenOPTIES EN EXTRA

Wat voor soort diensten zijn beschikbaar?

Diverse optionele diensten zijn beschikbaar wanneer je een reservering maakt. Waaronder accommodatie (bedden gemaakt bij aankomst, schoonmaak aan het eind van de reis), half- of volpension opties, wellness, skipas en skiuitrusting verhuur.

Wanneer kan ik veranderingen maken aan mijn opties?

Je kan veranderingen maken voor alle opties op ieder moment tot 24 uur voor je vertrek (skiuitrusting, verzekering, wellness, eind van verblijf schoonmaak…).

Kosten kunnen tot rekening worden gebracht als je een dienst minder dan een maand voor vertrek annuleert. Wijzigingskosten worden ook tot rekening gebracht.

Als de veranderingen die ik maak de totale prijs van mijn vakantie verlaagt, word ik terugbetaald?

Ja, alle veranderingen die u tot 5 dagen voor vertrek maakt, worden terugbetaald, indien van toepassing, zo spoedig mogelijk via overschrijving. Zorg ervoor dat je de bankgegevens van de persoon die heeft geboekt opstuurt.

Houd er rekening mee dat je de gewijzigde voucher moet tonen om terugbetaald te worden.

Hoe laat bezorgt de “Sneeuw Cateraar”?

De “Sneeuw Caterer” bezorgt de zaterdag van je aankomst tussen 17:30 en 23:00. De caterer belt je op je mobiele telefoon om je te laten weten wanneer je de bezorging zult ontvangen. Zorg ervoor dat je je mobiele telefoonnummer invoert bij je boeking.

Waar en wanneer haal ik mijn skiuitrusting op die ik online heb gehuurd?

Op de reisdocumenten die je ontvangt voor vertrek staan de naam, adres en andere gegevens op die te maken hebben met de skiverhuur winkel waar je je skiuitrusting kan ophalen. Zorg ervoor dat je dit document uitprint voordat je vertrekt.

Afhankelijk van je dag van aankomst is je uitrusting gereserveerd van zondag tot vrijdag (voor vakanties van een week die beginnen en eindigen op een zaterdag); of van maandag tot zaterdag (voor vakanties van een week van zondag tot zondag).

Moet ik een deposito achterlaten voor skiuitrusting verhuur?

De skiverhuur winkel zal je meestal vragen om een identiteitsbewijs achter te laten en een kopie van je credit card in plaats van een deposito. Deze zullen worden teruggegeven wanneer je de skiuitrusting terugbrengt.

Wat gebeurt er als de uitrusting kwijt raakt, schade oploopt, breekt of wordt gestolen?

Travelski.com wordt niet verantwoordelijke gesteld in geval van verlies, diefstal, breuk of schade van skiuitrusting. We raken het sterk aan een diefstal en schadeverzekering af te sluiten, die je de kosten van uitrusting in geval van schade of diefstal terugbetaald (voorwaarden zijn van toepassing).

Hoe lang zijn skipassen geldig?

Afhankelijk van je dag van aankomst is je skipas geldig van zondag tot vrijdag (vakanties van een week die beginnen en eindigen op een zaterdag); of van maandag tot zaterdag (voor vakanties van een week die beginnen en eindigen op een zondag).

Van waar en wanneer haal ik mijn skipas?

Je moet je voucher bij de kassa van de resort tonen om je skipas te krijgen. We zijn niet in staat je skipas terug te betalen of heruitgeven in geval van verlies of diefstal. We raden het sterk aan een Sneeuwverzekering aan te sluiten om dit soort ongemak te vermijden.


PRAKTISCHE VRAGEN

Welke verwijzingen heb ik nodig als ik contact met je opneem?

Deze informatie staat op je reisdocumenten.

Met wie kan ik contact opnemen als ik een probleem heb in het resort?

De naam en nummer van de gastheer staat linksboven op de accommodatie voucher.

Als je enige problemen hebt bij aankomst, kan je contact opnemen met onze Klantendienst van maandag tot vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur (in het Nederlands) en op zaterdag van 11:30 uur tot 19:30 uur (in het Engels) op 020 71 185 70.

Waarom gaan de prijzen omhoog en omlaag?

In de toeristensector zijn prijzen onderworpen aan sterke seizoen effecten, meestal gebaseerd op schoolvakanties. Sommige data worden vaker aangevraagd dan andere zodat onze prijzen dus evolueren. Prijzen worden niet gewijzigd nadat een reservering definitief is, als er nou een verhoging of verlaging is.

Ik boekte een vakantie met behulp van je service en ik wil graag mijn ervaring met je delen.

Je zal automatisch een enquête ontvangen bij terugkomst.


KON JE HET ANTWOORD OP DE VRAAG WAAR JE OP ZOEK WAS NIET VINDEN?

Stuur je vraag naar support.nl@travelski.com of support.be@travelski.com en we proberen je te beantwoorden binnen 24 uur.