maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport 020 8200 600 reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
020 8200 600

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

Bel

Wintersport inclusief skipas Châtel

Wintersport Châtel

Het skigebied Super-Châtel is perfect voor beginnende skiërs. Op ruim opgezette pistes kan er goed geoefend worden. Met de bouw van twee nieuwe liften is Linga nu ook direct met Châtel verbonden, zo is Châtel het ideale startpunt geworden voor lange tochten in de Portes du Soleil. Dit enorme skigebied heeft wel 650 km piste! De pistes boven Châtel zijn relatief eenvoudig en ideaal voor beginners. Ook kinderen kunnen hier makkelijk uit de voeten op de kinderpistes en kunnen op les bij de Franse skischool. De pistes boven Linga zijn allemaal wat steiler en pittiger, leuk voor de gevorderde skiërs. Op donderdagavond kun je avondskiën op de piste van Ligna. Ook aan de snowboarders is gedacht, in Super-Châtel ligt het freestyle ‘smoothpark’ waar zij zich kunnen uitleven. Een gondel in Pré-la-Joux brengt je met een aantal liften direct naar Avoriaz. Een tocht door twee landen, naar het Franse Avoriaz en terug via het Zwitserse Morgins, is een absoluut hoogtepunt van de skivakantie.

Gelegen in de Chablais streek op de Frans-Zwitserse grens, neemt de wintersportplaats Châtel je mee in een wereld van authenticiteit met zijn traditionele chalets en boerderijen. De karaktervolle chalets blijven de geest van het dorp Châtel, met een sprong in het verleden die de reputatie en identiteit van het vakantieoord blijft vormen! Kom met vrienden of familie genieten van een magische wereld, dankzij het label "Famille Plus Montagne". Ski's aan je voeten, verse sneeuw en unieke ervaringen wachten op je voor een uitzonderlijk verblijf in een prachtige omgeving. Profiteer van de uitgestrekte pistes waar je niet genoeg van kan krijgen. Tijdens je verblijf biedt het resort van Châtel je talrijke activiteiten, concerten en shows, wellness- en ontspanningsruimten, een aquacentrum, restaurants, bars...


Châtel sneeuwzeker: 650 km aan pistes

Les Portes du Soleil is dé concurrent van Les Trois Vallees als het gaat om het grootste skigebied van de wereld. Les Portes du Soleil biedt ongeveer 650 kilometer aan pistes welke deels in Frankrijk en deels in Zwitserland liggen. De Franse dorpen Morzine, Les Gets, Avoriaz en Chatel zijn allemaal door middel van skiliften aan elkaar verbonden. Les Portes du Soleil is een weids skigebied dat zich uitstekend leent voor het maken van lange ski- en snowboardtochten van dorp tot dorp.

Dit gebied, in het hart van het Frans-Zwitserse skigebied van de Portes du Soleil, is een van de grootste in Europa en heeft niet minder dan 12 verbonden skistations, waaronder 8 Franse skigebieden (Avoriaz, Morzine, Montriond, Les Gets, St Jean d'Aulps, Abondance, La Chapelle en Châtel) en 4 Zwitserse gebieden (Champéry, Torgon, Morgins, les Crosets- Val d'Illiez-Champoussin). Er zijn 300 pistes (37 groene, 123 blauwe, 110 rode en 30 zwarte), d.w.z. 130 km pistes voor 196 liften die je met je skipas kunt betreden. Anderzijds is het skigebied van Chatel verdeeld in verschillende bergmassieven die zich uitstrekken tussen 1.100 m en 2.200 m hoogte. Het biedt 45 pistes (9 groene, 15 blauwe, 15 rode en 6 zwarte) voor 83 km afdalingen in het hele gebied, met 43 liften. De skipas van Châtel is geldig in het Zwitserse skioord Torgon, de Corbeau sector van het Zwitserse skioord Morgins en de Braitaz sector van La Chapelle d'Abondance.