Waarom skiën in Trentino-Zuid-Tirol?

Trentino-Zuid-Tirol, aan de Italiaans-Zwitserse grens, is een van de meest noordelijke regio's van Italië. Bekend om middeleeuwse kastelen zoals Schloss Tirol, Reschensee aan het meer van Reschen, Castel Roncolo en Castel d'Appiano, het gebied is net zo bekend om zijn cultuur als het skiën.

De Dolomieten die grenzen aan de Alpen, omvat diverse landschappen en unieke uitzichten. Beroemde pieken zijn Val Gardena, Pragser Wildsee, Marmolada en Alta Badia.

Enkele van de meest opvallende skigebieden in de omgeving zijn Val Gardena, Madonna di Campiglio, Kronplatz en Latemar.

Afgezien van het skiën en de prachtige kastelen, zijn must-see delen van de regio het prachtige Gardameer en de steden Bolzano, Merano en Trento. Er is ook het beroemde kronkelende pad van Stelvio, aan de Italiaans-Zwitserse grens, dat is de hoogste verharde bergpas in de oostelijke Alpen. Het draait en keert de berg af op een hoogte van 2.757 m boven de zeespiegel.

Zoals je ziet, mag Trentino-Zuid-Tirol niet over het hoofd worden gezien bij het kiezen van je skigebied. Er is gewoon zoveel te doen en te zien naast het prachtige skiën dat kan worden ervaren in dit werkelijk unieke en adembenemende landschap.