Waarom skiën in Tirol?

In het westen van Oostenrijk staat Tirol bekend om zijn skigebieden. De thuisbasis van Innsbruck, twee keer de thuisbasis voor de Olympische Winterspelen, en met enkele van de meest populaire skigebieden in het land, mag Tirol niet over het hoofd worden gezien bij het overwegen van de bestemming voor je skivakantie.

Tirol wordt door velen beschouwd als het hart van de Alpen. Niet alleen is de regio zo centraal gelegen in de bergketen, de bergcultuur is ook erg zichtbaar in de manier van leven hier. Met zo'n sterke Tiroolse persoonlijkheid, kan je een overvloed aan traditie en erfgoed verwachten, zoals carnaval en de jaarlijkse ‘vee-ritten’, evenals unieke culinaire ervaringen die typisch zijn in de regio.

Met een aantal van de mooiste landschappen in Oostenrijk, heeft Tirol een overvloed aan charmante dorpjes met typische kerktorens uit de Renaissance. Is er nog iets leuker dan een dorp met een ansichtkaart omringd door bergen?

Een ander beroemd monument in Tirol is de Grossglockner-pas, een bochtige bergweg die de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, drastisch afdaalt. De hoogste geasfalteerde weg in Oostenrijk, die de Grossglockner-pas afdaalt, is een activiteit op zich.

De hoofdstad van Tirol is Innsbruck, een schilderachtige stad met een overvloed aan spectaculaire architectuur en bergcultuur. Het beroemde ‘Goldenes Dachl’ bevindt zich in de oude binnenstad en is versierd met 2.657 koperen tegels. Het resultaat is een opvallend gouden dak op het 15-16e-eeuwse gebouw. Oorspronkelijk gebouwd als een plaats voor de keizer van Oostenrijk om te genieten van festivals en toernooien die plaatsvonden in het stadsplein.

Er zijn meer dan 80 skigebieden in Tirol, met vijf gletsjer-skigebieden in het gebied. Populaire skigebieden in de regio zijn onder andere Fugen, Mayrhofen, Zell am Ziller en Solden. Bekend als een paradijs voor studenten en gevorderde skiërs, zijn er 300 hooggeprezen skischolen in Tirol, dus je kunt vertrouwend voor Tirol kiezen als een plek om jezelf of je familie kennis te laten maken met skiën.