Wat is een Skipas?

Een skipas is essentieel voor je skivakantie. Dit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de skiliften en dus tot de pistes en andere delen van het skigebied.

Zonder een skipas zal het moeilijk zijn de leukste activiteit in de bergen te doen: skiën! Je kunt een dagpas, weekpas, 6-dagenpas, seizoenspas en nog veel meer kopen. Het is vaak het goedkoopst om een 6-dagenpas te kopen als je voor een week gaat, omdat je hoogstwaarschijnlijk maar 6 hele dagen zult hebben om te skiën.

Zet je skipas in je jaszak en bereid je voor op de pistes en prachtige landschappen!

De prijs van skipassen varieert van gebied tot gebied en je kunt een pas kopen met toegang tot een klein of groot gebied van resorts. Om geld te besparen, kan je een skipas kopen voor het gebied waarin je verblijft. Maar als je meer vrijheid wilt, kan je een pas kopen met toegang tot grotere gebieden, zoals Paradiski die je toegang geeft tot La Plagne, Peisey-Vallandry en Les Arcs. Of bijvoorbeeld Portes du Soleil, de skipas geeft je toegang tot Les Gets, Morzine, Avoriaz, Châtel en meer!

Vele gebieden hebben ook een skipas nodig om toegang te hebben tot andere activiteiten zoals sleeën, paragliden, bioscopen, tokkelbanen en meer. Dus zorg ervoor dat je de juiste skipas hebt zodat je helemaal kunt genieten van de bergen!