maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur
Klantensupport reservations@travelski.nl
Neem contact op
Travelski klantensupport:
reservations@travelski.nl

Bereikbaar van maandag-vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur

Vind uw skivakantie

Ski huren

Door Travelski , 17/11/2022
Ben je beginnend skiër of snowboarder en je weet nog niet of je je ski materiaal moet huren of kopen, raden wij het aan om eerst te huren. Als je eenmaal zeker weet dat je genoeg tijd op de piste gaat doorbrengen, kun je investeren in je eigen ski-uitrusting.
 

Ski huren in Nederland of in het skigebied?

Er zijn een paar opties voor het huren van ski-uitrusting. Veel skiwinkels in Nederland verhuren ski-/snowboardmateriaal. Een voordeel van ski huur in Nederland is dat je je uitrusting van tevoren kunt ophalen en niet in de rij hoeft te staan bij de skiwinkel van het skigebied.
 
Aan de andere kant, als je uitrusting in het skigebied huurt, kun je je uitrusting misschien overdag of 's nachts gratis of tegen een kleine vergoeding opslaan. Daarnaast hoef je je materiaal ook niet mee te vervoeren vanuit Nederland. Dit scheelt een hoop ruimte in de auto.
 
De meeste materiaalpakketten bevatten ski's, schoenen en stokken. Je moet kunnen kiezen uit beginners- of expert ski's. Er zijn speciale pakketten beschikbaar voor de kinderen. Skihelmen zijn zijn vaak inbegrepen, maar het kan zijn dat je deze apart moet huren. Het huren van een helm kost je ongeveer tussen de € 10 en € 20 voor een hele week.Skihuur en skilessen

Bedenk dat als je je inschrijft voor skilessen, het materiaal dat je de hele dag nodig hebt in het pakket zit, zodat je het niet apart hoeft te huren. Voordat de les begint wordt je ingelicht over het materiaal wat je moet hebben voor tijdens de skiles.

Skimateriaal dat je kan hurenPrijzen skiverhuur

De prijzen schommelen tussen de €40 en € 140 voor de hele week. De uiteindelijke prijs hangt uiteraard af van het pakket dat je kiest. Huur je lichtere ski's voor beginners, en zijn die al een paar seizoenen gebruikt, dan betaal je rond de € 50 - € 70 voor de hele week. Maar ben je een expert skiërs en zoekt wat meer uitdaging, dan heb je ook een sterkere ski nodig die goed presteerd op hogere snelheden. In dat geval betaal je tussen de € 80 - € 130 per week. Dit is afhankelijk van het skigebied en de skiwinkel. Bij Travelski kan je je skimateriaal tijdens het boeken van je wintersport direct toevoegen.
 

Wat moet je kopen?

Je zult moeten investeren in skikleding. Op zijn minst heb je een warme ski-jas, skibroek, handschoenen, een laag lang ondergoed, warme sokken en een skibril nodig. Hieronder volgt een lijst van wat je nodig hebt om je comfortabel te voelen op de piste:
 
  • Handschoenen
  • Skibril
  • Muts
  • Thermo-ondergoed
  • Skisokken
  • Skibroek en jas
  • (Col)trui of fleece

Als je begint hoef je geen high-end skikleding te kopen, maar zorg er wel voor dat het warm en waterdicht is. En investeer in ski-specifieke sokken; ze zijn het geld waard. Het verkeerde type sokken kan in je skischoenen ophopen, wat een zeer oncomfortabele dag op de ski's oplevert.


Skihuur: wacht niet te lang

Plan vooruit en reserveer je skiverhuurmateriaal van tevoren, vooral tijdens drukke vakantieweken en schoolvakantieweken. Op die manier weet je zeker dat de uitrusting die je wilt hebben beschikbaar en klaar is als je ze komt ophalen.