Vind je skiverblijf in Italië

Skiën kan misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt als je het hebt over vakanties in Italië. We vergeven het je als je alleen droomt van pizza's met de beste lokale ingrediënten of als je alle soorten pasta's wilt proberen. In een week.

Maar waarom niet dit alles doen en tegelijkertijd ook de pistes op gaan? Je kunt de beste van Italiaanse cultuur en eten proeven en je jaarlijkse skivakantie aftikken in een reis.

Als eten jouw ding is maar je bent op zoek naar iets chiquer, kan je naar de UNESCO World Heritage Dolomieten regio waar je genoeg beroemde restaurants zult vinden zoals La Siriola, met 2 Michelin sterren, een chocoladekamer en een 10-gangen menu. De chef richt zich op lokale Italiaanse specialiteiten met een internationale invloed en haute cuisine flair.

Een andere misvatting over skiën in Italië is dat er niet zulke goede sneeuwcondities zijn in verband met het klimaat. Dit is simpelweg niet waar sinds de Italiaanse Alpen en Dolomieten grote hoogtes hebben. Er zijn meer dan een dozijn bergpieken in de Dolomieten die hoger dan 3000 m boven zeeniveau zijn, en de Mont Blanc zelf begrenst de Italiaanse Alpen.
Het beste van Bella Italia kan worden ervaren vanuit de Alpen. Het landschap is kenmerkend en uniek met een berglandschap dat dit prachtige land waarmaakt.

Italianen staan bekend voor hun echt vriendelijke eigenschappen dus je ervaart een echt warme welkom in de Italiaanse Alpen. Hun bekende relaxte houding gaat goed met skicultuur en het is een veilig haven voor degene die echt wilt ontspannen. Après-ski heeft een vergelijkbare aanpak met Aperitivo en goede conversaties.

Skiën in Italië is ook goed voor de portemonnee. Uiteten in restaurants is niet al te duur in Italië en de Italiaanse Alpen zijn geen uitzondering. Italiaanse skigebieden hebben een van de meest betaalbare skipassen beschikbaar in de Alpen en activiteiten zoals winkelen zijn ook goedkoper dan in sommige andere regio's in de Alpen. Je vindt er zelfs een dutyfree winkelcentrum in het autovrije dorp Livigno.

Je zult de lekkerste Italiaanse keuken kunnen eten zonder je schuldig te voelen na een lange dag skiën!