Onze selectie voor skiën in Zwitserland

De beste gebieden om te skiën in Zwitserland

Tussen de meest spectaculaire toppen in de Alpen, de prachtige steden Genève en Zürich, de charmante dorpjes en de prachtige meren, is Zwitserland een unieke Europese skibestemming.

Zwitserland heeft enkele van de mooiste landschappen die de Alpen te bieden hebben. Of je nu wordt verleid door de opvallende Matterhorn of de natuurlijke schoonheid van de landschappen, Zwitserland zou bovenaan je lijst moeten staan ​​bij het zoeken van de bestemming voor je volgende skivakantie.

Niet alleen heeft het een ongeëvenaarde schoonheid, Zwitserland speelt ook gastheer voor enkele van de beroemdste skipistes ter wereld. St Moritz was zelfs gastheer voor de Olympische Winterspelen. De machtige Matterhorn is een uniek monument. Bekend als de ‘eenzame berg’, kan het het beste worden gezien vanuit Zermatt, het iconische dorp dat er net onder ligt.

Zwitserland heeft veel skigebieden met lange skiseizoenen en gegarandeerde sneeuw. Sommige zijn zelfs 365 dagen per jaar skibaar!

Als het op familievriendelijke gebieden aankomt, is Zwitserland ook een hele goede optie. Ze hebben een aantal van de beste skischolen.
Er is zoveel te doen buiten de pistes, met prachtige meren en een overvloed aan mooie bergdorpjes. Als je een ander perspectief op de pistes wilt krijgen, trek je wat sneeuwschoenen aan en maak je een wandeling door het besneeuwde landschap. Bobsleeën is ook een optie, maar als je het liever wat rustiger aan doet, geven de Zwitsers een vleugje luxe in een spa.

Ook vind je enkele van de meest verbluffende, luxueuze hotels in Zwitserland. Het is geen stereotype dat de Zwitsers echt luxe kennen, maar dat betekent niet dat er geen opties zijn voor lagere budgetten. Bekijk kleinere hotels, appartementen en chalets en je zult zeker iets vinden dat overeenkomt met je budget.

Hoewel de Fransen vechten voor de titel, staan ​​de Zwitsers erom bekend de uitvinders van de raclette te zijn. Met gerechten met gesmolten kaas die zo in de cultuur van skiën in de Alpen zit, vind je geen betere plek om te genieten van de traditie. Als raclette iets te sterk voor je is, overweeg dan een fondue, meestal bestaande uit mildere kazen zoals gruyere, emmental of tomme.

Net zo beroemd als hun kazen, kunnen de Zwitsers hun Belgische buren een kans geven voor hun geld als het gaat om chocolade. Dus je hebt geen tekort aan heerlijke lekkernijen om te proberen tijdens je reis. Je moet immers al die calorieën die je tijdens het skiën hebt verloren, terugverdienen!